Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

BLEYENBERG eten, drinken, werken en partyen onder een dak

5 min read
Begin juli 2017 opent Bleyenberg haar deuren. Een compleet nieuw horeca- en uitgaansconcept in het oude Kwantumgebouw op de Grote Markt in Den Haag. Een Haagse, local hotspot, van on-Haags hoog niveau. Naast een restaurant, een coffee bar en cocktail bar vind je hier ook meeting spaces, technoclub Het Magazijn en Den Haags eerste echte rooftop bar.
VIJF VERDIEPINGEN
Bleyenberg is een unieke plek met 5 verdiepingen, waar je van vroeg tot laat terecht kunt. Op de begane grond bestel je ’s ochtends je ontbijt en haal je de perfecte koffie. Je gooit je laptop open, of, voor een serieuzere meeting, boek je een meeting space. ’s Middags ga je uitgebreid brunchen en haal je een cocktail-with-a-view op het dakterras. ’s Avonds schuif je aan voor een geweldig diner en een drankje aan de bar. Je sluit de avond af in Het Magazijn , waar de technoliefhebber tot in de vroege uurtjes uit zijn of haar plaat kan gaan.
WIE IS BLEYENBERG?
C.A.J. Bleyenberg is de befaamde oud-bedrijfsleider van Kwantum Behang BV . In de jaren ’80 en ’90 stond hij stevig aan het roer, 15 jaar lang. John Bleyenberg is de man die van de Kwantum een begrip maakte. De allemansheld. De man die dag in dag uit heel Den Haag voorzag van behang. Bleyenberg is een hommage aan hem, aan de geschiedenis van het gebouw – en aan Den Haag. Een saluut naar het verleden, met een blik op de toekomst.
De jaren ’80 en ’90 waren roerige tijden. Rellen, inbraken, het het ging er heftig aan toe op de Grote Markt. John Bleyenberg, Bley voor intimi, heeft het zo lang vol- gehouden door zijn geweldige levensinstelling: Niet lullen maar poetsen.
Bley nam zelf het heft in handen. Als er wat aan de hand was in de zaak wachtte hij niet op de politie. Die kwam toch niet. Nee, hij smeet eigenhandig het gajes door de voorruit.

Bley was de baas van zijn eigen universum. Handen uit de mouwen. Je moet zelf wat van je leven maken. Niemand anders doet het voor je. Bley had de “Just do it” -mentaliteit avant la lettre
. Haags. Eerlijk. Tikje rebels. En recht voâh ze raap.
EEN ODE AAN DE ROOTS
Het oude Kwantumgebouw aan de Grote Markt is een pand met een rijke historie. De geschiedenis, de sporen van vroeger, maken het pand tot wat het nu is. Een instituut. Daarom is Bleyenberg doordrenkt met referenties naar het roemruchte verleden.
Zo zijn de verschillende onderdelen vernoemd naar de functies die ze vroeger hadden. Het restaurant heet De Kantine van Bleyenberg, de meeting spaces worden Het Kantoor van Bleyenberg , voor de rooftopbar ga je naar Het Dak van Bleyenberg – en de nachtclub noemen we Het Magazijn van Bleyenberg.
Ook in het interieur kan de historie je niet ontgaan. Bij binnenkomst word je verwelkomd door een bronzen borstbeeld van John Bleyenberg. John – en zijn vrouw Anneke – hebben daarnaast hun eigen plekje aan de bar. En in het trapportaal vind je een expositie van John’s werk – John is fervent schilder.
DE KANTINE VAN BLEYENBERG
Loop door de entree naar binnen en je bevindt je meteen in het bruisende hart van Bleyenberg: De Kantine . De hoge plafonds, enorme raampartijen en een oppervlakte van maar liefst 350 m2 zorgen voor een open en ontspannen ambiance. Je kunt hier terecht voor koffie, ontbijt, lunch, diner en drankjes aan de bar. De vele verschillende spots en zitplekken dragen bij aan de levendige sfeer.
Je vindt hier de koffiebar voor je caffeïnebehoefte en home-made cakes en sweets. Neem plaats aan één van de tafels of plof op een ontspannen bank aan het raam.
Vanaf de Grote Markt bestel je je coffee-to-go zonder van je fiets te hoeven stappen.
Het restaurant heeft drie verschillende kaarten: ontbijt, lunch en diner, gebaseerd op de lichte en zonnige mediterraanse keuken. Denk aan een vis uit de Mibrasa-houtskooloven, gegrilde groenten met een zomerse kruidenmix of een frisse salade op het dakterras.
Aan de bar hoeft de bierliefhebber zich niet te vervelen, met een ruime keuze aan speciaalbieren. Maar ook de wijn- en cocktailliefhebber zal de avond uitstekend doorkomen.
HET KANTOOR VAN BLEYENBERG
Verdeeld over de 1e en 2e verdieping vind je het zakelijke gedeelte van Bleyenberg: de meeting spaces, oftewel Het Kantoor . Op de 1e etage is de 320 m2 ingedeeld in een ontvangstruimte en 3 vergaderruimten met plaats voor max. 50 gasten.
De 2e verdieping is een grote open ruimte, gericht op grotere groepen tot 100 personen; voor conferenties, private dining, workshops en presentaties. De etage biedt een waanzinnig uitzicht op de Prinsegracht, het horecaplein van de Grote Markt en de Grote Marktstraat.
Op beide vergaderetages zijn natuurlijk ook uitgebreide faciliteiten voor sanitair en dranken. De keuken van de begane grond faciliteert in ontbijt, lunches, borrels en avondeten. De verhuur geschiedt per uur, dag of dagdeel.
HET DAK VAN BLEYENBERG, DE EERSTE ROOFTOPBAR VAN DEN HAAG
Bleyenberg heeft de eer om de allereerste, echte rooftopbar van Den Haag te openen. Vanaf de 4e verdieping heb je een geweldig uitzicht over de Grote Markt, de skyline en de rest van de binnenstad. Voorzien van een cocktailbar en een kleine keuken is dit dé plek om deze zomer met een drankje menig zon te zien ondergaan.
Het dakterras zal voor de helft van de 320 m² overdekt zijn, zodat deze ook in de winter goed toegankelijk is. De andere helft is open, maar zal ook verwarmd worden op de frissere dagen.
HET MAGAZIJN VAN BLEYENBERG

In de kelder van Bleyenberg, waar de Kwantum vroeger haar magazijn had, opent op 6 juli de nieuwste technoclub van Den Haag haar deuren: Het Magazijn van Bleyenberg.  In deze nieuwe, intieme club gaat het om muziek van hoge kwaliteit, vrijheid, gelijkheid en anonimiteit. Het zal dé plek in Den Haag zijn voor een intense muziekbeleving waar iedereen zich thuis kan voelen.
Het Magazijn heeft een eigen ingang links van het pand en zal met zijn 24-uurs-vergunning in de late én vroege uurtjes geopend zijn, met plek voor zo’n 150 man. Het Magazijn gaat
een nauwe samenwerking aan met District25 , o.a. bekend van The Crave Festival in het Zuiderpark. In de eerste maanden is Het Magazijn geopend op de vrijdagen en zaterdagen, later komt hier nog de donderdag bij. De programmering zal divers zijn, met bekende en onbekende, binnen- en buitenlandse artiesten. De clubavonden worden getekend door kwalitatieve elektronische muziek zoals house en techno, maar ook disco en Italo.
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten