Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Kaderock 2017 TIJDSCHEMA BEKEND

5 min read

Op zaterdag 3 juni is het weer zover, het grootste kleine festival van Nederland; Kaderock! Het festival vindt plaats in en rondom muziekcafé Musicon en heeft weer een ijzersterk programma.

Als één van de hoogtepunten zal dit jaar de bekende zanger George Baker optreden samen met de Reservoir Dogs Band. Met deze band stapt u de wereld in van Quentin Taratino’s spaghettiwesterns, maffioso’s en vampieren. De Nederlands/Belgische 7-mans formatie Reservoir Dogs Band brengt de cult en de pulp van de beroemde en beruchte films naar het Kaderock podium. Denk aan nummers als ‘Little Green Bag’, ‘Son Of A Preacher’ en ‘Bang Bang’. Daarnaast zal George Baker ook nog een aantal hits van hem ten gehore brengen.

Piñata heeft haar wortels in het inmiddels opgeheven F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen. Wat begon als een groep vrienden, jammend op een surf feestje, is uitgegroeid tot één van de beste Haagse bands van dit moment. Met de energieke mix van reggaepop en hiphop met ska, Latin, mariachi en meer verandert Piñata menig publiek in een dansende massa feestgangers.

Zowel Henk Koorn als Melle de Boer hebben een meer dan nuttige bijdrage geleverd aan de Nederlandse Popmuziek. Henk bracht met zijn Hallo Venray een aantal geweldige rockalbums uit, Melle heeft met Smutfish’s debuut ‘Lawnmower Mind’ één van de beste Nederlandse rootsalbums ever op zijn naam staan. Onder de naam Henk en Melle mogen ze alles fout doen. Hoe meer het tweetal hun partijen vergeet, hoe meer charme het optreden heeft.  Henk en Melle hebben het ideale concert-format gecreëerd.

De Haagse breakbeat/dance formatie Playground Zer0 speelde eerder op het Haags Podium van Park Pop en veranderde toen het hele veld in de dansende en kolkende massa. Ook op Kaderock zal dit spetterende trio hoge ogen gaan gooien.

Over het Belgische Fleddy Melculy wordt in de metalscene veel gesproken de laatste tijd. Deze buitenechtelijke zoon van Lars Ulrich en Lita Ford werd na een confrontatie met de geest van Dimebag Darrel (van Pantera) begenadigd met buitenaards talent voor metal en hardcore muziek met als opdracht de metalwereld definitief naar zijn hand te zetten. Nu dus tijd om Kaderock omver te blazen.

Projekt Rakija is een band opgericht door de Bosnische gitarist Igor Sekulovic en ze hebben als missie om de Balkan sound nieuw leven in te blazen. Door het combineren van snelle groovy beats, een daverende blazerssectie en gierende gitaren weet men een sfeer te creëren waarbij iedereen gegarandeerd los gaat.

Stringcaster bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten met roots in de blues, rockabilly, Irish folk en country. Staan al jaren op podia in binnen en buitenland. Een van de weinige niet-Amerikaanse bands die door de CMA (Country Music Association) uitgenodigd is om op het CMA Live Festival in Nashville, Tennessee in de U.S.A. te komen spelen (2015). De muziek is een mengeling van bluegrass, rockabilly, country, folk en hillbilly. Met stuwende mondharmonica, highspeed viool, pickin’ resonator gitaar, 5- string banjo, high-octane mandoline, strumming rhythm gitaar en driving bass wordt een eigen sound neergezet.

EUT maakt Postpop, met een sterke hang naar de psychedelische muziek uit de jaren 60. Het knalt, is krachtig én catchy. Net een jaar oud en al veel shows achter de rug. De eerste single ‘Dusty Old Me’ is net een paar maanden uit en de EP komt er bijna aan. Verwacht dikke beats en mooie melodieën, catchy popsongs in een dwangbuis over jeugdigheid en volwassen worden.

The Howl Ensemble is een powertrio van leden die in verschillende genres en bands hun sporen verdient hebben (o.a. Venus Flytrap en Monomyth). Een legering van o.a. Black Metal, Mathrock, Indiepop, Krautrock, Stoner en Jazz. Ondanks de vele invloeden is er een mooi duidelijk geheel gesmeed en zijn de composities verrassend en uitdagend.

De Freelance Band is een legendarische band met oudgedienden van o.a. Livin’ Blues en Q65. De band noemt de eigen muziek ‘Little Big Music’ en klinkt Amerikaans. Er is een omvangrijk repertoire met eigen nummers, waarvan de wortels (roots) duidelijk in het zuiden van de Verenigde Staten liggen. Je hoort Folkblues, Countryblues, Swampblues en Calypso voorbijkomen. Met de footstomp als extra drum en messcherpe vierstemmige samenzang swingt de band als nooit te voren en is iedere show een groot feest.

Fleur Bonnewits is  14 jaar en is nu al een paar jaar bezig met muziek maken. Ze heeft meegedaan met de Voice Kids in 2017 en heeft  twee keer meegedaan met de voorrondes van het Junior Songfestival.  Ook heeft ze  opgetreden op het bevrijdingsfestival in Den Haag en in Rotterdam en ze doet mee met Yourstage. Ze is recentelijk uit geroepen als winnaar van de Kunstbende en heeft daarom een plekje verdient op Kaderock. Ze schrijft eigen nummers en haalt veel inspiratie uit bands zoals Paramore en PVRIS. Haar nummers zijn poppunkachtig en gaan voornamelijk over dingen die ze meemaakt in het dagelijks leven.

Drive By Vendetta’s is een Nederlandse band die verschillende stijlen zoals punk, metal, hardcore en rock-‘n-roll combineert. De stijl wordt door de band zelf dan ook zeer toepasselijk als hardcorepunkmetalrocknroll bestempeld.

Ook het Haagse Durango doet aan rock-n-roll en punk en wel in de stijl van de Ramones. De band speelde in de jaren negentig alle Nederlandse podia plat, en is nu weer bij elkaar in een nieuwe bezetting.

The Clarks, afkomstig uit den Haag, Beatstad nr. 1, zijn al sinds jaar en dag een vaste waarde op Kaderock en zijn de bekendste classic rock band van Nederland. Uiteraard zal ook Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring weer van de partij zijn.

De jongeren van Get on Stage hebben een denderend spektakel in elkaar gezet. De jongeren zijn afkomstig uit alle delen van Den Haag en zijn geselecteerd uit bijna 500 aanmeldingen. Hun creativiteit, muzikaliteit en enthousiasme hebben geleid tot een spetterende voorstelling. De hele show is bedacht door onze eigen Haagse talenten, onder leiding van professionele coaches: Ferdinand van Duuren, Guus van der Steen, Remco Visker, Monique Bakker, Bert Verboom en een danscoach van Holland Dance: Michel Froget. De jongeren hebben al van het podium mogen proeven op het Bevrijdingsfestival Den Haag, Escamp Festival, YourStage Festival en de Koninklijke Schouwburg. Op Kaderock zullen er verschillende liedjes uit de voorstelling van Get on Stage getoond worden.

Kaderock is op zaterdag 3 juni, rondom en in het gebouw van Musicon, begint om 12:00 uur en de entree is €2,50. Musicon is gevestigd aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag.

kaderock.com / musicon.nl

@BUITENPODIUM

12:00     Beyond The Moon

13:00     Cesar Zuiderwijk & The Clarks

14:30     Freelance Band

16:00     George Baker & Reservoir Dogs Band

17:30     Fleddy Melculy

19:00     Stringcaster

20:30     Projekt Rakija

22:00     Piñata

@BINNENPODIUM

12:00     Ready To Play’s Best of Bandcoaching

13:30     Get on Stage

14:30     Fleur Bonnewits

15:30     EUT

17:00     Henk & Melle

18:30     Durango

20:00     The Drive By Vendettas

21:30     The Howl Ensemble

23:00     Playground Zer0

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten