Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

LINE-UP SNIESTER 2017 BIJNA COMPLEET

2 min read

De Kraaien, Lucky Fonz III, Rectum Raiders, Brutus en nog 30 namen onthuld

Met de aankondiging van 33 nieuwe acts is de line up voor Sniester 2017 nu vrijwel rond. Het Haagse stadsfestival boekt dit jaar de betere buitenbeentjes. Onder de nieuwe namen de duistere narcorock van Jim Jones and the Righteous Mind (UK) (nieuw project van The Jim Jones Revue), nedertroubadour Lucky Fonz III, Haagse rock/rapsensatie De Kraaien, grootse elektro van David Douglas, Vlaamse noise/postrockers Brutus (BE) en de snoeiharde borderline grindcoreband Heck (UK). Qua genres gaat het alle kanten op, maar elke act heeft het herkenbare Sniester-stempel: muzikaal sterk, het hart op de tong, origineel, brutaal en excentriek, met een liveshow die je vanaf het intro bij de lurven grijpt.

Het festival gaat in de programmering niet voor de grote namen, maar voor echte emoties en grote ontdekkingen. En dat gaat van beats tot ballades. Paard programmeur Henk Koolen: “Omdat er al genoeg Engels wordt geluld op festivals moet je vooral Baptiste W. Hamon uit gaan checken. Hij maakt Americana, maar dan wel in het Frans, le langue d’amour, oh-la-la!” Danceprogrammeur bij het Paard Eva von der Assen tipt: “David Douglas, want die heeft net een supermooi nieuw album uit. En Deltawerk, dat een samenwerking is van Pascal Terstappen van Applescal en Hessel Stuut van Polynation. Dit wordt een show met mooie visuals, echt een aanrader”. Het programma van Sniester Junior, het gratis festival voor kinderen op de zondag wordt later bekend gemaakt.

De acts spelen in het Popdistrict naast de vertrouwde plekken Paard van Troje, Rootz en de Zwarte Ruiter op onconventionele podia zoals het Beergarden gewelf, de bovenverdieping van de UNO, een minipodium in de Gekke Geit en de Quantum kelder (in het voormalige Kwantum pand). Early Cat poes-partouts zijn inmiddels uitverkocht. Reguliere dagtickets en poes-partouts zijn te koop via Sniester.nl.

Alle info is te lezen op
www.sniester.nl

www.facebook.com/sniester
www.instagram.com/sniester/

Sniester wordt georganiseerd door het Paard en de Grote Markt Den Haag.

Sniester Festival
Data: Vrijdag 26 mei t/m zondag 28 mei
Locaties (tot nu toe bevestigd): Grote Markt, De Zwarte Ruiter, Café September, Rootz, Paardcafé, Paard, de Blauwe Kamer, de Quantum kelder, Uno, Beergarden, Hostel de Gekke Geit

Tickets:
Dagticket €10,- | Poes-partout ticket €15,-
www.sniester.nl

comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag