Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Tweede editie Bad Ass Jazz Fest in binnenstad Den Haag

2 min read

De Grote Markt en Gekke Geit laten hun gasten weer rennen voor jazz

Na een succesvolle eerste editie van het Bad Ass Jazz Fest in 2016 hebben horecaplein Grote Markt en hostel De Gekke Geit ingezet op de tweede ronde. Op zaterdag 11 maart ademen de Gekke Geit en café September weer rauwe, pure jazz. Het festival is voor de liefhebber van authentieke, originele jazz.

Bewegelijke festivalnacht

Programmeurs Diederick Olthoff (de Gekke Geit) en Marco Bijsterbosch (Grote Markt) hebben na het succes van vorig jaar besloten door te gaan met het festival, dat gezien de grote drukte een behoefte leek te vervullen in Den Haag. Het concept blijft hetzelfde: gratis entree, losjes georganiseerd, vrij in en uit lopen, met gepassioneerde artiesten op 2 kleine podia. Een bewegelijke festivalnacht waarbij het publiek via een rode loper tussen café de September en hostel ‘De Gekke Geit’ pendelt en van indrukwekkende optredens geniet.

Authentieke jazz

De line-up zal, net als bij de voorgaande editie, authentiek en van hoge kwaliteit te zijn. Op de verschillende podia ontvangt het festival zowel oude bekenden als nieuwe namen, zoals de in jazzkringen zeer gewaardeerde multi-instrumentalist Niels Tausk, en Alban Claret met zijn Bad Boy of Jazz. De nog jonge maar hooggeprezen saxofonist Patrieck Bonnet treedt op met zijn kwartet en een nog aan te kondigen special guest. Kobe Gregoir, de drummer die wekelijkse jazzsessies organiseert in café September nodigde altsaxofonist Ben van Gelder en contrabassist Alessandro Fongaro uit om in een nieuwe samenstelling op te treden. Bekend bij een breder publiek is de Italiaanse ska-jazz formatie ‘The Uppertones’, die tijdens het festival Sniester op de Grote Markt voor een indrukwekkend optreden zorgden.

Het jazz fest start op zaterdag 11 maart om 20.30 uur in café September en is gratis toegankelijk.

Over Café September & de Gekke Geit

In Café September op de Grote Markt zijn elke dinsdag jazz sessies. De Gekke Geit is een hostel en bar op de Lutherse Burgwal met meermalen per week live bands op het podium.

Details zijn te vinden in het Facebookevent: https://www.facebook.com/events/1301234546586412/

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten