Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Vrijdag 10 Maart Deranged in Musicon

1 min read

Op vrijdag 10 maart spelen in Musicon drie death metal bands. Hoofdact is het Zweedse Deranged. In het voorprogramma staan de Nederlandse bands Burning Hatred en Sepiroth. De deur gaat open om 20:00 uur en de eerste band begint om 21:00 uur. De entree bedraagt €10,-

Het Zweedse Deranged bestaat al sinds 1991 en heeft de afgelopen 25 jaar acht langspelers en twee handen vol EP’s en splits uitgebracht. Van de huidige bezetting heeft overigens alleen drummer Rikard Wermén de oprichting en de periode in de jaren ’90 meegemaakt, de rest van de bandleden is tussen 2007 en 2011 aan boord gekomen. Ondanks het feit dat de band ontstond in het Zweden van de jaren negentig en je dus misschien oldschool Swedeath zou verwachten als je de band niet kent, is hun stijl altijd meer verwant geweest met de Amerikaanse brutal death met hier en daar een dikke dot grind invloeden.  Zo ook weer op ‘Struck By A Murderous Siege’ (2016). Deze nieuweling is hun eerste album in vijf jaar tijd en hun negende in totaal. Het kwartet zet in de beste Deranged traditie weer een botte muur neer van brute death die vaak aan oude Cannibal Corpse doet denken.

Ook de twee Nederlandse voorprogramma’s zijn ’van dik hout zaagt men planken’. Old school death metal van grote kwaliteit.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten