Stappen in Den Haag

support de Haagse Horeca!

Navarone, Donnie en Son Mieux eerste namen voor SNIESTER festival

3 min read

Festival viert vastberaden vierde editie ondanks helft minder subsidie

Het laatste weekend van mei barst het op zo’n 13 locaties in het Popdistrict weer van de energieke bands, heftige electro-acts en intieme, akoestische optredens. Het Sniester festival, een samenwerking van de Grote Markt en Paard van Troje, pakt het vierde jaar van bestaan door, ondanks een tegenvaller uit de subsidiehoek. “Sniester heeft de wil, en de potentie om te groeien.”

Kunstenplan gehalveerd

“Het Popdistrict krijgt de komende vier jaar minder subsidie vanuit het Kunstenplan,” legt programmeur Marco Bijsterbosch uit in een interview aan 3voor12 Den Haag. “Nu zijn we wel met regelingen bezig om te kijken of dat gecompenseerd kan worden, maar daar is vooralsnog geen garantie op te geven. Het ziet er echt naar uit dat we het de komende vier jaar met de helft minder geld moeten doen.” Dit jaar gaat Sniester dus voor het eerst met tickets werken.

Omdat de bezoekers in de afgelopen edities hebben laten zien blij te worden van Sniester heeft de organisatie er alle vertrouwen in. “We willen niets inleveren op kwaliteit van de acts, er zijn weer gave nieuwe locaties bijgekomen zoals de kelder van Quantum. We geloven in dit festival en willen er keihard mee door. Om dat te kunnen doen vragen we het publiek een bijdrage. Dat is volgens mij heel schappelijk gebleven: 10 euro voor een dagkaartje en 15 euro voor 2 dagen. Daarvoor zie je 80 acts op 14 locaties, dus dat is echt heel goedkoop.”

Eerste 20 namen vandaag aangekondigd

De bezoekers krijgen vandaag voor het eerst een blik in de programmering van dit jaar. De lijst is divers. De Australische adrenalinepop van Animal House naast gehypete rapper-slash-stijlicoon Donnie, seventies rockband Navarone maar ook ultramoderne electro-act OIJ, en uit Den Haag de psychedelische stonerrockers Monomyth en Son Mieux met zijn mooie popliedjes. Marco: “Wat Sniesteracts bindt is een bepaalde energie. Of je nu naar een hardcore punkband of een solozangeres met een gitaar staat te kijken, het moet je meteen grijpen omdat het origineel is, recht uit het hart en op zijn manier supervet. Je komt niet naar Sniester voor de grote namen, maar voor de grote ontdekkingen.”

Early Cat

De ticketverkoop is inmiddels gestart, in de periode tot de volledige line up bekend is kunnen mensen nog tegen gereduceerd tarief een ‘Early Cat’ ticket kopen op sniester.nl.

www.facebook.com/sniester
www.instagram.com/sniester/

Sniester wordt georganiseerd door Grote Markt Den Haag, Paard van Troje en het Haags Pop Centrum.

Sniester Festival
Data: Vrijdag 26 mei t/m zondag 28 mei
Lokaties: Grote Markt, De Zwarte Ruiter, Café September, Rootz, Paard van Troje, de Blauwe Kamer, Quantum (het Kwantum pand), Uno, Beergarden, Hostel de Gekke Geit

Tickets:
Early Cat (poes-partout) €10
Normaal: Day ticket €10 | Poes-partout ticket €15
www.sniester.nl

De line up tot nu toe:

Animal House (AUS)

Bartek

Canshaker Pi

Donnie

GOSTO

Jacle Bow (BE)

Jo Goes Hunting

Mooon

Navarone

OIJ

Pip Blom

Simon Keats

The Graveltones (AUS)

The Jerry Hormone Ego Trip

Traumahelikopter

Waarvan uit Den Haag:

Niko

Cooper

Son Mieux

Mamihlapinatapai

Monomyth

nog-een-bakkie-koffiebarlunchroom-denhaag
barclub-188-cafe-bar-laanvannieuwoostindie-denhaag
indy-scheveningen-surinaams-indiaas-denhaag
hendriks-fis-drinks-visrestaurant-ginbar-denhaag
comeonin-craftbeer-thaifood-restaurant-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten