Eerste artiesten voor Rewire 2017 aangekondigd

Onder meer Arca & Jesse Kanda, SUMS: Kangding Ray & Barry Burns (Mogwai), Forest Swords, Jessy Lanza en twaalf premières

Vandaag zijn de eerste artiesten aangekondigd voor Rewire 2017. Het festival voor avontuurlijke muziek vindt van 31 maart tot en met 2 april voor de zevende keer plaats op diverse locaties in Den Haag. Op het programma staan onder andere tien premières en exclusieve optredens van Arca en Jesse Kanda, SUMS: Kangding Ray en Barry Burns (Mogwai), en Daniel Wohl presents Holographic, in samenwerking met Slagwerk Den Haag en Matangi Quartet. Early bird weekend passen zijn beschikbaar tot 1 december 12 uur ‘s middags, daarna gaan de reguliere passe-partouts in de voorverkoop via www.rewirefestival.nl/tickets.

Verder zijn de volgende artiesten aangekondigd: Forest Swords, Jessy Lanza, Lorenzo Senni, Pharmakon, These Hidden Hands, Jameszoo Quartet, Gaika, Radian, Moor Mother, Croatian Amor, Zs, Horse Lords, Tirzah, Sarathy Korwar, The Chi Factory, Reckonwrong, Ryan Teague Ensemble, Cloud Becomes Your Hand en Trigger. De komende maanden zullen hier ongeveer 75 artiesten aan worden toegevoegd. Verder staan er diverse talks, workshops en screenings op het programma, waarover binnenkort meer nieuws.

Arca is de artiestennaam van de uit Venezuela afkomstige en in Londen gevestigde producer Alejandro Ghersi. Met de release van zijn zeer goed ontvangen albums Mutant en Xen, en daarnaast als producer van Kanye West, Björk en FKA Twigs, zette Arca zich op de kaart als een van de belangrijkste producers van dit moment. Op het podium wordt hij bijgestaan door visual artist Jesse Kanda, met wie hij al lange tijd samenwerkt. Kanda werkte zelf ook samen met FKA Twigs en werkt daarnaast voor prestigieuze modemerken als Comme des Garçons en Maison Margiela. Arca presenteert een exclusieve dj-set met live visuals van Jesse Kanda. Zijn eigenzinnige dj-sets staan bekend als expressieve optredens waar zang, performance en abstracte visuals een buitenaardse beleving oproepen

SUMS is een bijzonder samenwerkingsproject tussen de Franse producer Kangding Ray en multi-instrumentalist Barry Burns, bekend van de legendarische Schotse post-rock band Mogwai. SUMS presenteert zich met een complete band op het podium, waarmee het elektronische ruimtelijke geluid van Kangding Ray samensmelt met de meeslepende post-rock composities van Barry Burns. Het resultaat is een organische, warme mix van beide klankwerelden.

De uit Los Angeles afkomstige componist Daniel Wohl is een begenadigd geluidsalchemist die op briljante manier klassiek instrumentarium combineert met elektronica. Volgens het toonaangevende NPR Music in Amerika is Wohl een van de jonge artiesten “shaping our contemporary music scene and defining what it means to be a composer in the 21st century.” In opdracht van Rewire zal Holographic worden uitgevoerd door Slagwerk Den Haag, het Matangi Quartet en videokunstenaar Daniel Schwarz. Klassieke en elektronische muziek en videoprojecties worden op een spectaculaire wijze gecombineerd.

Rewire 2017 programma tot nu toe:
Arca & Jesse Kanda (DJ + Live A/V) – NL Première
SUMS: Kangding Ray & Barry Burns (Mogwai) – NL première
Daniel Wohl + Slagwerk Den Haag + Matangi Quartet present Holographic – Europese première
Forest Swords
Jessy Lanza
Lorenzo Senni
Pharmakon
These Hidden Hands – NL première
Jameszoo Quartet
Gaika
Radian presents On Dark Silent Off – NL première
Moor Mother
Croatian Amor presents Love Means Taking Action A/V – NL première
Zs
Horse Lords
Tirzah
Sarathy Korwar – NL première
The Chi Factory – NL première
Reckonwrong live – Wereldpremière
Ryan Teague Ensemble – NL première
Cloud Becomes Your Hand – NL première
Trigger plays John Zorn’s Bagatelles – NL première

Voor tickets en meer info over het programma, zie www.rewirefestival.nl.

Rewire is een jaarlijks festival voor avontuurlijke muziek in Den Haag. Het festival presenteert een breed programma met de focus op hedendaagse elektronische muziek, neo-klassieke muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Het programma bestaat uit speciale concerten, performances, een club programma, filmvertoningen, lezingen en workshops.

 

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag