Eerste editie van Bad Ass Jazz Fest zaterdag in de binnenstad

Grote Markt en hostel de Gekke Geit laten gasten rennen voor hun jazz

Vier pure jazz acts, gesponsord door een Haags ginmerk; percussionisten die een steeds wildere groep jazzliefhebbers van show naar show loodsen via een rode loper – dwars over de Grote Marktstraat. De eerste editie van Bad Ass Jazz Fest belooft een roerige te worden.

Op zaterdag 12 november is de eerste editie van de nieuwe festivalnacht. De optredens zijn gratis,  dankzij de sponsoring van Hermit Dutch Coastal Gin. De meer dan 1.000 geïnteresseerden kijken uit naar weer eens een ouderwets goede jazzavond: losjes georganiseerd, vrij in en uit lopen, artiesten met passie en podia op intieme locaties. Aangevoerd door twee muzikanten van percussieband Convoi Exceptional migreert het gezelschap over een rode loper, als één groot jazz ademend organisme van de Gekke Geit naar Café September en weer terug.

Legendarische jazzdrummer Eric Ineke, die op het podium stond met Dexter Gordon en Dizzy Gillespie staat op het affiche naast Dr. Meraki, de jonge Haagse band die dit jaar op Life I Live, Sniester en Parkpop een indrukwekkende entree maakte. Het draait in de line-up om kwaliteit en authenticiteit. Diederick Olthoff, eigenaar van Hostel De Gekke Geit: “Geen lauwe easy listening, maar jazz met vlees aan de botten. We zien een nieuwe liefde voor jazz opkomen in de stad, ik denk dat de echte liefhebbers de line up, in deze opzet, heel erg gaan waarderen.”

Het festival start op zaterdag 12 november om 21.00 in de Gekke Geit en is gratis toegankelijk.

De Gekke Geit is een hostel en bar op de Lutherse Burgwal met meermalen per week live bands op het podium. In Café September op de Grote Markt zijn elke dinsdag live jazz sessies.

Meer info: Facebookevent Bad Ass Jazz Fest – https://www.facebook.com/events/320185428316453/
www.degekkegeit.nl
www.cafeseptember.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag