Elektrovolt release ‘Dune Magnetic’

Elektrovolt is een Haagse legende. Hij stond al op de eerdere Antilounge releases en sindsdien maakt hij veel indruk met zijn muziek en zijn altijd unieke livesets met vintage hardware. ‘Compressor’ en ‘From Orion’ zijn veel gedraaide tracks van hem en het is nu tijd voor een hele release van Elektrovolt. Antilounge presenteert de Elektrovolt release ‘Dune Magnetic’ op vrijdag 21 oktober in de PIP.

Jimi Hellinga aka Elektrovolt, begon op jonge leeftijd altviool te spelen, maar al snel werd duidelijk dat hij liever met klank en melodieën experimenteerde dan traditionele lessen te volgen. Ook oude middeleeuwse muziek en instrumenten hebben zijn interesse. Toen hij op 15-jarige leeftijd een oude synthesizer kocht ging er een wereld van klanken. De invloeden zijn heel divers: van industrial, electro en disco tot middeleeuwse en folkmuziek en dat is terug te horen in zijn melodieën. In de loop der jaren heeft hij optredens in het binnen- en buitenland gedaan, solo maar ook met anderen o.a. Black Helicopters (met Tjebbe van der Kooij) en Nacho Patrol (met Danny Wolfers aka Legowelt).

Speciaal voor deze release heeft Antilounge samen met Elektrovolt een Haags programma samengesteld waar je tot in de late uurtjes van kan genieten. Ika Pataridze, hij begon ruim 10 jaar geleden met de elektrische gitaar en is tegenwoordig uitgegroeid tot een artiest die  experimentele sound design en geluidssynthese combineert. Complexe ritmische patronen en gelaagde atmosferische geluiden staan centraal in zijn liveset. Get it Boyz zijn DJ Overdose & DJ Technician, veteranen uit de Haagse Electroscene. Electro en Bass zijn de hoofdingrediënten van hun mix. Sensory Overload (Robbert Mononom) is een pionier uit de Nederlandse underground. Robbert was deel van het befaamde cult label Mononom. Als muzikant laat hij zichzelf onderscheiden door zijn minimalistische, industriële ritmes, dikke baslijnen en diepe sferische klanken. Als afsluiter draait Gallus, labelbaas van Antilounge.

Line up:

Elektrovolt (liveset)

Get it Boyz (dj set)

Sensory Overload (liveset)

Ika Pataridze (liveset)

Gallus (dj set)

Wanneer:         Vrijdag 21 oktober

Waar:               PIP, Bickhorstlaan 36, Den Haag

Tijd:                 23.00 – 05.00

Entree:            gratis

Voor meer info:

kip@antilounge.com

www.antilounge.com

www.antilounge.bandcamp.com

www.haagsepopweek.nl

www.pipdenhaag.nl

070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten