Jazz sessies op Grote Markt steeds hotter

Drummer Kobe Gregoir: “Het lijkt bijna op een jazzclub”

Sinds geruime tijd organiseert conservatorium jazzdrummer Kobe Gregoir op dinsdag jazz sessies in café September. Wat begon als een kans om zelf vaker te kunnen jammen met andere geschoolde artiesten, wordt een steeds populairdere clubavond voor jazzliefhebbers.

“Het idee is ontstaan doordat ik zelf graag meer wilde spelen met muzikanten van school. Van ieder optreden met goede muzikanten leer je als ‘rookie’ enorm veel” vertelt jonge Vlaming Kobe Gregoir, die curator van de avonden is. Hij nodigt steeds nieuwe artiesten uit waardoor het publiek elke week een compleet nieuwe, onvoorspelbare sessie krijgt voorgeschoteld. “We zochten een plek om op dinsdagen te kunnen spelen en café September is top als locatie. Hartje Den Haag, iedereen weet de weg naar de Grote Markt en er hangt een gemoedelijke sfeer.”

Vrijheid op het podium
Volgens Gregoir draagt die locatie bij aan het succes, maar zit het hem vooral in de chemie op het podium tussen steeds weer andere, geschoolde musici. “Je ziet zowel gedreven studenten aan het werk als artiesten die hun sporen in de jazz ruimschoots verdiend hebben.” Het resulteert in de vrijheid, kwaliteit en originaliteit waar jazzliefhebbers blijkbaar naar op zoek zijn, getuige het feit dat de avonden steeds drukker worden bezocht.

Internationale artiesten
In de komende weken staan er internationale artiesten op het affiche zoals pianist Christos Yerolatsitis, drummers Felix Schlarmann en Marios Spyrou, en saxofonist John Ruocco. De sessies starten rond 21:30 met na afloop een open jamsessie.

Café September is het kroegje aan de Grote Markt dat ingeklemd zit tussen de Zwarte Ruiter en Hoender en Hop. Vaste gasten komen er overdag graag om de krant te lezen, te werken of rustig te lunchen met een afspraak. Later op de dag serveren Anja en Michel á la carte diner, wordt er geborreld en heerst er een gezellige cafésfeer. Het podium achterin de zaak biedt naast de wekelijkse jazz sessies regelmatig plaats aan dj’s of akoestische acts, zoals op 12 november aanstaande het Bad Ass Jazz Fest in samenwerking met Hostel de Gekke Geit.

070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag