MuteSounds festival op Pier Scheveningen prikkelt alle zintuigen

Zaterdag 15 oktober is het MuteSounds festival op De Pier op Scheveningen, Den Haag. Een nieuwe en bijzondere locatie voor een bijzonder festival. De speciale festivalactiviteiten, workshops en overige creatieve invulling van het festival stimuleert interactie tussen doven, slechthorenden en horenden!

Uniek festival

Het MuteSounds festival staat al tien jaar bekend om de verrassende line up, de trillende dansvloer, signdancers die live acts visualiseren en een heerlijk festivalgevoel. Voeg hier culturele uitspattingen, onverwachtse ontmoetingen en het prikkelen van álle zintuigen aan toe, en het plaatje is compleet!
Het MuteSounds festival is uniek, omdat dit het enige festival is dat volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden en voor horenden een bijzondere belevenis is.

Focus ligt op alle zintuigen

In Nederland kunnen circa 1,5 miljoen mensen niet (alles) horen, ondervinden 500.000 Nederlanders in het dagelijks leven hinder door gehoorverlies en zijn er ongeveer 30.000 mensen doof of zwaar slechthorend.    In het uitgaansleven, op festivals en bij culturele evenementen is het niet vanzelfsprekend om rekening te houden met de beperking van doven en slechthorenden. Daarom organiseert Stichting MuteSounds jaarlijks het MuteSounds festival. Voor vele doven en slechthorenden is MuteSounds elk jaar weer bijzonder, doordat de organisatie ervoor zorgt dat het festival door hen optimaal kan worden beleeft. Voor horenden is MuteSounds echter ook een bijzondere ervaring, omdat de focus ligt op alle zintuigen.

Programma

Op zaterdag 15 oktober wordt de Scheveningse Pier omgetoverd tot een zintuigenprikkelend festival. Er zijn uiteenlopende activiteiten, optredens met signdancers en trilvloeren, workshops waar je leert samenwerken zonder te communiceren met woorden, en vele andere creatieve uitspattingen. Sport, theater, dans, film, fotografie, kunst, taal en muziek: het is er allemaal! Leer hoe je een drankje in gebarentaal bestelt of laat je verwennen in de beautyhoek. Laat je verrassen door visuele spektakels, onverwachte acts, energieke dansers en amusement. Ervaar dat muziek meer dan alleen klank is door de trilvloeren, visuals, tolken en signdancers. Ook kan je een massage krijgen, je haar laten doen, complimentjes vissen, interactieve games spelen en nog veel meer. Ook is er een speciaal kinderprogramma. Check mutesounds.nl voor informatie en de programmering. Er is voor elk wat wils, voor alle leeftijden. MuteSounds prikkelt alle zintuigen!

Met dank aan
MuteSounds 2016 is mogelijk gemaakt door steun van onder andere De Pier, de gemeente Den Haag, Fonds 1818, NSGK, Stichting Boschuysen, het VSB Fonds en Stichting Theodora Boasson.

MUTESOUNDS FESTIVAL

Zaterdag 15 oktober 2016 – van 13 uur tot 02.30 uur

De Pier Scheveningen, Strandweg 150-154, 2586JW Den Haag

MEER INFORMATIE

Kijk op onze website mutesounds.nl en volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke acties: facebook.com/mutesoundsDH, twitter.com/mutesoundsDH  en instagram.com/mutesoundsdh

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten