Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

35.000 bezoekers op de vierde editie van het Embassy Festival

2 min read

Meer dan veertig deelnemende ambassades en vijfendertig duizend bezoekers telde het Embassy Festival op zaterdag 3 september. Hiermee is het festival ten opzichte van voorgaande jaren flink gegroeid. Het festival was groots opgezet en telde drie podia, drieënveertig landenpaviljoens en tientallen kraampjes waar vanachter ambassades, internationale instellingen en ondernemers zich van hun beste kant lieten zien. Met een contrastrijk doorlopend muziekprogramma van een intiem pianoconcert tot lyrical hiphop en dampende blues op een Hammondorgel, had het festival voor ieder wat te bieden. De wereld lag letterlijk aan je voeten.

Internationale Markt
Om 12:00 opende het festival met een Tai Chi workshop aangeboden door de Chinese ambassade. Al vroeg kwam het festival goed op gang, geuren uit de wereldkeuken verleidde menig bezoeker om even een hapje of drankje te nuttigen uit Georgië, Haïti of Thailand. Pop-up optredens met Rwandese en Dominicaanse dans en prachtig geklede dames uit India, het maakte van het bezoek aan de Internationale Markt een kleurrijke beleving die je het gevoel gaf in 10 landen tegelijk te zijn. Ook de kleinste bezoekers hadden het zichtbaar naar hun zin bij de Turkse ijscoman die trucjes deed of bij de Kids Compound van Right to Play. Op de Creative Wall of Europe kon men hun wens voor Europa achterlaten. Het kunstwerk liet aan het eind van de dag vooral veel ‘peace’ tekens zien.

Muziek     

Shishani & The Afro Namibian Tales (NAM, BE) opende met prachtige Afrikaans getinte muziek het programma op de Contemporary Stage. De zwoele stem van Akua Naru (USA) vol soul en flow trok jong en oud naar het podium waar later de Australische ambassadeur ‘zijn’ Lachy Doley, (AUS) ook wel de Jimi Hendrix op de Hammond genoemd, aankondigde. Op het klassieke podium waren adembenemende optredens te zien van onder andere sopraan Elodie Fonnard uit Frankrijk en flamenco zangeres María Marín uit Spanje. De Curaçaose Levi Silvanie sloot het festival om 19:30 af en luidde tegelijk de Haagse UIT Nach in. Het prachtige weer zorgde ervoor dat bezoekers de hele dag konden genieten van alles wat het festival te bieden had.

Organisatie
Den Haag mag zich met recht een internationale stad van formaat noemen. Met de aanwezigheid van ambassades, ngo’s en multinationals staat de stad continu in verbinding met de wereld. De vierde editie van het Embassy Festival werd georganiseerd door PROOOST en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag afdeling Economie en Bureau Internationale Zaken en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland. De vijfde editie van het Embassy Festival vindt plaats op 2 september 2017.

VOOR EEN FOTO REPORTAGE, KLIK HIER
MEER INFORMATIE
OVER HET FESTIVAL: WWW.EMBASSYFESTIVAL.COM

FOTO REPORTAGE STAPPEN IN DEN HAAG, KLIK HIER

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten