Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

TRIBUTE AAN LEGENDARISCHE CULTBAND HÜSKER DÜ IN HPC CAFÉ

2 min read

Met optredens van o.a. Eric Geevers en Hüsker Dü coverband Hüsker Dütch

Den Haag, 05-09-2016 | Op zaterdag 24 september 2016 wordt in het HPC Café een eerbetoon gegeven aan de legendarische jaren tachtig gitaarband Hüsker Dü. Dit wordt gedaan in de vorm van gastoptredens van Haagse muzikanten en een show van de enige Hüsker Dü coverband die Nederland rijk is: Hüsker Dütch. De Delftse gitarist/zanger en groot Hüsker Dü liefhebber Eric Geevers (Fuzztones, Acetones, X Raymen) zal een set Hüsker Dü nummers op geheel eigen wijze uitvoeren.

Hüsker Dü was een Amerikaanse punkrockband opgericht in Saint Paul, Minnesota in 1979 en bestond uit Bob Mould (zang/gitaar), Greg Norton (bas) en Grant Hart (drums/zang). Deze zeer invloedrijke band stond aan de wieg van de grunge periode en beïnvloede tal van bekende gitaarbands zoals Nirvana, The Pixies , The Smashing Pumpkins, Foo Fighters, Muse en Therapy!. Het Hüsker Dü nummer Diane werd in 1991 gecoverd door Therapy! en werd een Internationale hit. Na het uitbrengen van vele singles, een EP en vijf LP’s (waaronder het door velen als meesterwerk betitelde Zen Arcade uit 1984) stopte de band in 1988. Bob Mould en Grant Hart zetten beiden met wisselend succes ieder een eigen solocarrière voort. Greg Norton hield het voor gezien.

Nu anno 2016 is het legendarische Hüsker Dü nog steeds niet vergeten en is de belangstelling voor dit legendarische powertrio sterk toegenomen. Onlangs stond Bob Mould met Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) op de planken om wat Hüsker Dü nummers ten gehore te brengen.
Tot op de dag van vandaag roemen veel alternatieve gitaarbands de belangrijke rol die de “Huskers” hebben gehad in de alternatieve gitaarscene. Ook op internet is de band weer actief. Er is een nieuwe facebook pagina en verschillende platen zijn onlangs opnieuw uitgebracht. Een tot voor kort voor onmogelijk gehouden reünie behoort zelfs tot de mogelijkheden.

De Hüsker Dü tribute avond is op zaterdag 24 september 2016 in het HPC Café aan de Burgemeester Hovylaan 12 te Den Haag. De aanvang is 20:30 uur en de entree is gratis. Meer informatie over deze avond is te vinden op www.bazart.nu of www.haagspopcentrum.nl.

Deze avond wordt georganiseerd door Bazart Presents: hét Haagse platform voor alternatieve popmuziek