BIG TEXAS BBQ 2016 – GROTE MARKT DEN HAAG

Rondbanjeren met een grote cowboyhoed op. Het kan, het mag, het moet op vrijdag 26 & zaterdag 27 augustus want de BIG TEXAS BBQ is back!
Het jaarlijks, gratis toegankelijke country/rockabillyfestival in het hart van de stad, met een barbecuemenu om van te watertanden. De Grote Markt wordt weer één grote burning ring of fire met royale porties BBQ food, koud bier en een line-up van gloeiende country, rockabilly, blues, bluegrass en punk’n’roll.

Joe Buck Yourself (USA), The Urban Voodoo Machine (UK) en meer
Op de line-up staan grote internationale namen uit het bluegrass, rockabilly en countrycircuit naast oude en nieuwe bekenden van dichterbij huis.
Niet te missen is het Londonse gypsy blues bop’n’stroll-circus The Urban Voodoo Machine, een bonte verzameling vreemd uitgedoste muzikanten in rood en zwart met een niet te missen show.
Joe Buck Yourself uit de VS is ook zeker de moeite waard; deze ‘Iggy Pop van de country’ speelde met Hank Williams III en geeft nu als one-man-band from hell de countrymuziek zijn ballen terug.
Van dichterbij is Bang Bang Bazooka een geliefde naam met hun decennialange sporen in de country, punk en rockabilly.
Verder zijn niet te missen de ronkende pianotribute aan Jerry Lee Lewis (the raunchiest shows in the history of rock’n’roll!) van Them Lewis Boys, de klassiekers van de Bluegrass Boogiemen,
de verleidelijke act van Vlaamse schone Little Kim & the Alley Apple 3 en BBQ-regulars Ragmob vertegenwoordigen Den Haag. Om zeker te weten dat iedereen afgeleefd, blij en bezweet op huis aan gaat
sluit de zaterdag af met een stampende show van het Franse mondharmonica-rock duo The Goon Mat & Lord Benardo.
Een line up die voor liefhebbers van country, bluegrass en aanverwanten zeker de moeite is, maar uiteraard verliest de barbecue zijn core business niet uit het oog: een groot aanbod aan goed gegrilde barbecuegerechten waar je van gaat watertanden.

BBQ menu: biologisch vlees, vegan special
Op verschillende plekken rondom de Grote Markt worden op smokers en grills BBQ-klassiekers bereid. Zet je broek op de vreethaak en begin je ronde bij de Black Horse smokers, waar pulled pork en chicken wordt bereid.
Hier haal je ook de nu al legendarische vegan smoked mushroom onion poblano sandwich. Door naar de Big Grill voor sweet hot ribs en originele chicken on a beer can.
De ware BBQkoning komt nu een beetje op dreef en bouwt als hoogtepunt zijn eigen king size 220 gram U.S. Black Angus burger met smoky ketchup, bacon, guacamole, hot sauce en tig andere toppings.
Al het vlees komt van Creekstone Farms, onze vaste leverancier van biologisch vlees.
We nodigen Den Haag uit om de teugels te laten vieren en twee dagen Texaanse sfeer te komen proeven. De Houtbrander is er weer om met gloeiende ijzers je eigen ontwerp in hout of leer te brandmerken, er komt een oldtimer langsrijden waar jong en oud met krijt op los kan en op het hele Grote Markt terras is het heerlijk met een biertje in de hand kijken naar alle cowboy extravaganza voor, tussen en op de tafels.

Bigtexasbbq.nl
facebook.com/events/653219031498712/
instagram.com/bigtexasbbqgrotemarkt/

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag