Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Vier de zomer op het Summertime festival in hartje Den Haag!

3 min read

Internationale en volledig female-fronted line-up op gratis akoestisch festival 15, 16 en 17 juli

Al meer dan 10 jaar viert Den Haag de zomer met het Summertime Festival op de Grote Markt. Op dit populaire gratis festival kun je vanuit je terrasstoeltje relaxt genieten van akoestische optredens, heerlijke wijnen, cocktails en met een beetje geluk van een lekker zonnetje!

Female-fronted programma
Raar maar waar: op Nederlandse festivals bestaat de programmering gemiddeld voor 80% uit mannen. Omdat we dat maar een vreemde statistiek vinden boekte Musicon en de Grote Markt voor deze editie een internationale line-up van volledig female-fronted acts!

We hebben gekozen voor indrukwekkende acts uit alle windstreken die een zomergevoel oproepen. Laat je een weekend lang overdonderen door samba, jazz, klassieke muziek, soul, pop, rock en flamenco. Bijna alle optredens zijn (semi-) akoestisch waardoor het vakmanschap van de artiesten echt op de voorgrond komt te staan. En het geeft Summertime zijn laid back intieme sfeertje!

Vrijdag
Het Patricia Wisse Quartet opent het festival op vrijdag met traditionals en eigen nummers. Ze heeft een uniek geluid met sterke wortels in de jazz. Uit haar muziek spreekt hoop en melancholie, pijn en schoonheid, speelse onbevangenheid en intimiteit. Maartje Teussink is een Nederlandse multi-instrumentalist, componiste en vocaliste. Ellister van der Molen is een trompettiste die door jazzcollega’s hoog wordt gewaardeerd. Met haar kwartet stond ze o.a. op North Sea Jazz. Als afsluiter op vrijdag speelt het Belgische Evil Empire Orchestra. Deze 8-koppige band rond frontvrouw Kimberly Dhondt combineert zwoele en zweterige soul met rauwe funk, een vleugje psychedelica en een flinke dosis Afrikaanse grooves en zijn berucht om hun meeslepende live shows

Zaterdag
Hadewich de Meester en Tijmen de Ridder (beiden deelnemers/winnaars van het Princes Christina Concours) openen de zaterdag. Swart is een band rondom saxophoniste Celia Swart, Masflamenco doet aan authentieke flamenco inclusief danseres. The Royal Sisters zingen driestemmige, zelf-gearrangeerde jazz-standards en zijn te vergelijken met The Andrews Sisters, maar dan wat moderner en ruiger. Dat Lady Shaynah (Shanice Dionne Redan) in de muziek is beland, is niet verwonderlijk. Haar Surinaamse moeder en Antilliaanse vader hebben haar de liefde voor muziek meegegeven. Niet alleen was ze een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam, ook zong ze samen met diverse grote namen als Shirma Rouse, Berget Lewis en Candy Dulfer. De leden van Ti-an-guis zijn afkomstig uit Mexico, Brazilië, Portugal en Kroatië en ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. De innemende zangeres Lovorka is de ideale reisgids tijdens de swingende concerten van dit excellente kwintet. Ook uit Kroatië komen de dames pop/rock formatie Luminize die een speciale akoestische set gaan doen. Afsluiter op de zaterdag zijn Lilian Vieira & Ferdinand van Duuren Trio. Ze neemt u mee op een muzikale reis waarbij een mix van bekende en minder bekende Braziliaanse covers en nummers uit Vieira’s eigen repertoire voorbij zullen komen.

Zondag
Op zondag wordt de dag weer geopend door winnaars van het Prinses Christina Concours: Mirna Ackers en Talitha Mugge. Ook speelt op zondag de Russische Anna Mikhailova. Met haar band maakt ze een mengeling van moderne muziek, film, theater en performance kunst. Verder nog het Spoken Saxophone Quartet saxofoon partijen die klinken als of ze met elkaar een gesprek aan gaan. Iris Penning sluit het festival af met haar poëtische pop. De jonge singer-songwriter stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, deed mee aan de Popronde en deelde het podium met Spinvis.

Bereikbaarheid
Het festival is op loopafstand van het station, de tram stopt aan de Grote Markt en de parkeergarage is op steenworp afstand. De Grote Markt is middenin het centrum, dus het festival is prima te combineren met een dagje stad.
www.summertimefestival.nl

www.facebook.com/events/614456832042978/

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag