Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Data Haagse pop week 2016 bekend

2 min read

Haags showcasefestival vindt plaats van vrijdag 14 t/m zondag 23 oktober

Het festivalseizoen is alweer in volle gang, maar achter de schermen is het HPC alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Haagse Pop Week. Tijdens de Haagse Pop Week zal Den Haag tien dagen lang in het teken staan van popmuziek. De komende editie staat gepland van vrijdag 14 t/m zondag 23 oktober en valt traditiegetrouw rondom de Herfstvakantie.

De Haagse Pop Week betekent volop muziek van eigen bodem op diverse plekken binnen de Haagse stadsgrenzen. Eén grote happening, van een intiem akoestisch optreden in een kleine kroeg of bijzondere optredens op onverwachtse plekken, tot aan memorabele optredens op de Grote Markt of in Paard van Troje. Maar ook masterclasses en workshops, bijzondere radio-uitzendingen en reportages, de Haagse Pop Prijzen, het Haags Overleg Popmuziek en verschillende minifestivals.

Als onderdeel van de Haagse Pop Week wordt op zondag 23 oktober voor de tweede keer het drumfestival Herfstfest georganiseerd. Afgelopen jaar vond het festival plaats in het Haags Pop Centrum en initiatiefnemer Koen Herfst bewees hiermee dat drummen leeft in Den Haag. De komende editie zal plaatsvinden in het Paard van Troje, met o.a. optredens en workshops in de grote én kleine zaal door nationaal en internationaal bekende drummers, een drumbeurs in de foyer, jams en ‘shed sessions’ in het café en snelheidswedstrijden. De voorverkoop voor Herstfest start op woensdag 22 juni om 10.00 uur via www.paard.nl.

De komende maanden zal de Haagse Pop Week verder vorm krijgen. Het evenement staat hierbij open voor samenwerking en voor organisatoren of initiatieven die mee willen helpen met de organisatie. Ook bands en acts kunnen zich aanmelden om te spelen via de website www.haagsepopweek.nl.

De Haagse Pop Week wordt georganiseerd door het HPC en wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. gemeente Den Haag.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten