KADEROCK 2016 GROOT SUCCES!

De 21ste editie van Kaderock was een groot succes. Ongeveer 7000 bezoekers bezochten het festival in en rondom Musicon aan de Soestdijksekade te Den Haag. Het weer was uitstekend en de sfeer was de hele dag gemoedelijk en gezellig. Al vanaf de eerste tonen van The Navigators zat de sfeer er goed in en tijdens de concerten van The Clarks en Massada stroomde het festivalterrein goed vol en dat bleef zo tot afsluiter The Deaf!

The Clarks brachten een speciale set met de nadruk op nummers van de Golden Earring en Q65. Tijdens nummers als o.a. ‘Radar Love’ en ‘The Twilight Zone’ speelde Cesar Zuiderwijk van Golden Earring mee en tijdens nummers als ‘You’re The Victor’ en ‘The Life I Live’ deden Q65 bassist Peter Vink en zanger Jim Bieler (zoon van de overleden Q65 zanger Wim Bieler) mee als gastmuzikanten.

Tijdens Massada veranderde het terrein in één dansende massa. Ze brachten een heerlijke set met Caraïbische pop met invloeden uit de salsa en Santana. Tijdens de hit ‘Latin Dance’ steeg de sfeer naar een hoogtepunt en we kunnen dit optreden met recht één van de hoogtepunten van het festival noemen.

Ook op het hoofdpodium de dames rockband Luminize die grote indruk maakten met hun stevige rock/pop met pakkende refreinen en fabelachtige zang. Dit gevolgd door Dany Lademacher’s Wild Romance die zoals verwacht een keur aan Herman Brood nummers speelden afgewisseld met wat covers van andere bands.

Tijdens Orgel Vreten werden twee hammondorgels finaal aan flarden gespeeld met gitaarsolo’s en zelfs een trompet. Het optreden van Taymir was ook een hoogtepunt en tevens één van hun laatste shows, want de band stopt ermee.

Bij The Deaf gingen alle remmen eraf. The Deaf denderde over het publiek heen en er werd zelfs een gewonde gesignaleerd in de pit. Gelukkig was een pleistertje genoeg. Afgesloten werd trouwens met het Q65 nummer ‘You’re the Victor’.

Waren het op het hoofpodium met name bands voor een groot publiek, in kleine zaal was het vooral veel underground muziek. Zo was er Seed of Ayawaska die een heerlijke pot psychedelische rock neerzette. Ook geweldig was de winnaar van de Kunstbende Oliver Pesch. Dit maal niet als singer/songwriter  maar met een complete band. Verder knoertharde Nederlandstalige stonerrock van Het Universumpje, keiharde speedrock van Rene SG en oorverdovende thrash/death metal van het Rotterdamse Thanatos. Opvallend was ook de soulvolle hiphop van Badjekkah en de dag werd afgesloten door het DJ collectief Tabass-co.

Kaderock en Musicon bedanken alle bezoekers, pers en sponsors voor een zeer geslaagd festival en tot volgende jaar!

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag