Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Haagse Museumnacht in een nieuw jasje

2 min read

Den Haag, 9 mei 2016 – In 2016 gooit de organisatie van de Museumnacht het over een andere boeg. De Museumnacht wordt verplaatst van het eerste weekend van september naar het laatste weekend van oktober; dit jaar voor het eerst op zaterdag 29 oktober 2016. Maar dat niet alleen: de Stichting Haagse Museumnacht organiseert in het vervolg een speciale Kindermuseumnacht op een ander moment in het jaar. De eerste Kindermuseumnacht vindt plaats op zaterdag 4 februari 2017.

Volgens de organisatie van de Haagse Museumnacht was het verplaatsen van de datum noodzakelijk. Het eerste weekend van september – eens gekozen als start van het nieuwe culturele seizoen – is de afgelopen jaren dicht geslipt met festivals en evenementen. Ook andere motivaties speelden een rol, zoals het bereiken van de doelgroep jongeren. Om een optimaal nachtgevoel te realiseren is de keuze gevallen op zaterdag 29 oktober; de nacht dat de wintertijd in gaat. “Een uur meer cultuur”, aldus Hans Buurman, voorzitter van de stichting Haagse Museumnacht.

Kindermuseumnacht
Ook het organiseren van een speciaal evenement gericht op kinderen en hun ouders of begeleiders heeft zo zijn voordelen. Zo denkt de organisatie beter te kunnen focussen op de behoefte van deze doelgroep en het programma beter te kunnen afstemmen. Deirdre Schoemaker, projectleider Museumnacht en Kindermuseumnacht: “We zagen dat musea uit praktische overwegingen hun programma voor volwassenen combineerden met activiteiten voor kinderen. Door beide doelgroepen een eigen Museumnacht te geven denken we hen optimaal te bedienen.”. De Kindermuseumnacht zal voor het eerst plaatsvinden op zaterdag 4 februari 2017, van 17.00 tot 22.00 uur. Het speciale programma richt zich op kinderen tussen de 4 en 12 jaar.