Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Den Haag komt terug met GAY evenement!

3 min read

De Grote markt in Den Haag zal op 10 & 11 juni 2016 de plek bieden waar The Hague Rainbow Festival zal plaatsvinden.
Een gratis en openbaar evenement waar iedereen welkom is die de LHBT-gemeenschap een warm hart toedraagt. Met artiesten, DJ’s, dragqueens en hopelijk mooi weer zal Den Haag dit weekend laten zien dat iedereen welkom is om te zijn wie hij of zij is.

‘Het werd weer hoog tijd’, aldus Ben Manuputty (initiatiefnemer). Al een geruime tijd liep hij met het idee om een evenement te organiseren waarin we de acceptatie en tolerantie vieren richting de LHBT community. Dat we als Nederland daar al ver in zijn vergeleken met andere landen is een feit, maar dit bereik je juist door zichtbaar te blijven en de handen ineen te slaan. Er is namelijk nog veel te halen.
COC Haaglanden heeft gehoor gegeven aan de plannen van Manuputty en stapte enthousiast aan boord. Gemeente Den Haag volgde ook en tevens OCW Emancipatiezaken, horeca Grote Markt en Uno. Door deze steun is het THE HAGUE RAINBOW FESTIVAL concreet geworden.
Het is een programma vol variatie en voor ieder wat wils, zegt Sebastiaan de Graaf die verantwoordelijk is voor de programmering. Natuurlijk zullen de Haagse gaycafés die avond ook een aansluitend programma volgen. Hierover zal later meer bekend worden.

Het tweedaagse festival is, zoals genoemd, op de Grote Markt in Den Haag.
Met op vrijdag 10 juni de welkomst party’s bij Zeta en Uno en zaterdag 11 juni het hoofd-evenement vanaf 16:00u en aansluitend drie verschillende after-party’s bij Hoedner en Hop, Uno en de Boterwaag. Het is een programma vol variatie en voor ieder wat wils. Met live optredens, dj’s, dragshows, dansers en danseressen wordt dit een heerlijke dag!

Vanaf ’s middags bieden we ook op velerlei gebied voorlichting met betrekking tot de LBHT gemeenschap. Aanwezig zullen zijn het COC Haaglanden, Roze Ouderen, de Roze Règâhs, Transgenders, Gay Sport en diverse andere organisaties. Tevens zal er in Kijkduin een internationaal gay beachvolleybal toernooi “Camppink” worden georganiseerd door Het Roze Blok uit Delft, waardoor het festival gelijk een klein stukje een internationaal karakter krijgt met volleyballers uit onze buurlanden.
Het belangrijkste is natuurlijk om alle grenzen tussen eenieder te vervagen en acceptatie te verhogen, ongeacht seksualiteit en/of afkomst.

Vrijdag 10 Juni luiden we in met een feest in restaurant-bar UNO, waar gastvrouw Kristel iedereen welkom heet.
We starten met miss DeeDee en haar drags. Een feestje vol met optredens en aanstekende muziek om lekker op te dansen. Daarna zal Uno doorgaan tot in de late uurtjes zoals iedereen wel kent als Manjefiek.
Café Zeta zal met Let’s Kiki heerlijke beats toevoegen aan het festival, om te beginnen in het roze hart van de Grote Markt bij Zeta, met diverse dragqueens als gastvrouw.
Alle andere gelegenheden op de Grote Markt, Hoender en Hop, September, Zwarte Ruiter en Vavoom staan ook in het teken van de regenboog. De ideale plek om gezellig een drankje te doen om dit roze weekend te beleven.

Zaterdag 11 juni is er op het podium midden op de Grote Markt het hoofd evenement vanaf 16:00u Dit zal officieel worden geopend door een vertegenwoordiger van de gemeente, COC voorzitter Arnout van Kooij en het THRF team.

Een programma met verschillende dj’s zoals het G-Team en artiesten als Antje Monteiro en Irma Derby zal hierop volgen.

De presentatie ligt ook in de handen van musicalster en zangeres Antje Monteiro die rond 22:00u afsluit met een spectaculair optreden. Om 23:00 zal het buiten evenement binnen verder gaan en biedt de Grote Markt nog 3 officiële after-party’s.

Manjefiek in Restaurant UNO, DARE in de Hoender en Hop en de eerste editie van Mash Up in de Boterwaag.

Op zaterdag zal ook de Haagse gay horeca aansluiten op de evenementen. Bij café de Vink, ’t Achterom, de Triomf bar, café de Landman en café de Pater zal het zondermeer ook tot in de late uurtjes doorgaan.

Het programma is nog niet helemaal klaar want diverse andere gelegenheden willen graag ook hun bijdrage leveren aan de start van een nieuw Haags LHBT weekend! Verdere info hierover volgt nog!

Het tot stand komen van het THRF is mogelijk gemaakt door steun van COC Haaglanden, gemeente Den Haag, OCW Emancipatiezaken, horeca Grote Markt en restaurant Uno.

Voor meer info en ticketsale ( afterparty’s ) volg onze facebookpagina: www.facebook.com/thehaguerainbowfestival