zo. sep 22nd, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Bevrijdingsfestival Den Haag start unieke samenwerking met Haeghe Groep

6 min read

Het Bevrijdingsfestival Den Haag start dit jaar een unieke samenwerking met de Haeghe Groep. Medewerkers van het werkbedrijf gaan het festival op verschillende manieren ondersteunen. Het festival wil zo een steentje bijdragen aan het verkleinen van de afstand tussen de arbeidsmarkt en de medewerkers van de Haeghe Groep.

De Haeghe Groep verbindt mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben met bedrijven en/of overheden in Den Haag. Bij de Haeghe Groep staan drie waarden voorop: goed, sociaal en eerlijk. De producten en diensten zijn van hoge kwaliteit, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doen volwaardig mee en er wordt een eerlijke en marktconforme prijs betaald. Tijdens het Bevrijdingsfestival worden medewerkers van de Haeghe Groep onder meer ingezet bij het schoonmaken van het terrein en de toiletten en de bemensing van de barren.

“We werken voor bedrijven in alle soorten en maten en in alle mogelijke branches”, zegt directeur Thomas Schwencke. “Iedereen kan hier aankloppen. Of het nu gaat om een eenmalige klus of terugkerend werk dat we op onze eigen locaties uitvoeren of om plaatsing en begeleiding van onze mensen bij u op de werkvloer, we gaan graag met u om de tafel om te kijken waar we elkaar kunnen vinden. Het mooie is: we vinden elkaar altijd op het punt van de gemotiveerde medewerkers. Daar gaat het om.” De Haeghe Groep is er speciaal voor mensen die werken in het kader van de Participatiewet. Volgens Schwencke werken zijn medewerkers vaak harder dan anderen. “De mensen die wij in huis hebben zijn bijzonder gemotiveerd. Ze voeren met ziel en zaligheid hun werk uit. De motivatie ligt op een hoger niveau dan van een gemiddelde werknemer. Dat heeft te maken met de functie die het werk in het leven van deze mensen vervuld. Het is een wezenlijk deel van hun sociale leven.”

Tijdens het festival is de Haeghe Groep te vinden op de informatiemarkt om informatie te geven over haar producten en diensten. Ook na 5 mei zal de samenwerking tussen het Bevrijdingsfestival Den Haag en de Haeghe Groep zichtbaar zijn. De op het festival gebruikte podiumdoeken worden gerecycled tot tassen, rugzakken, laptophoezen, bowlingbags, etui’s, schrijfmappen en zitzakken.

Programmering

Op de twee hoofdpodia van het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn dit jaar optredens van onder meer Kenny B, Álvaro Soler, Sunnery James & Ryan Marciano, Will and the People, Maan, Billy the Kit en The Beat. Daarnaast zijn er verschillende inhoudelijke activiteiten waaraan onder meer wordt meegewerkt door Jan Pronk, Harry Glotzbach en Mostafa Halili. Het festival  wordt ook dit jaar voorafgegaan door de Haagse Vrijheidsweken met vanaf 16 april ruim zeventig activiteiten in Den Haag.

Actuele informatie vind je op: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

Het Bevrijdingsfestival Den Haag is een productie van de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met Festivents en AT Events. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, het vfonds, de Rijksoverheid, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Hilton The Hague, De Haagse Hogeschool, Haeghe Groep. Dunea, Sena, Jupiler, Colorworks, Omroep West en Cremers.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Jan Pronk, Harry Glotzbach, Jeffrey Spalburg en Mostafa Halili op Bevrijdingsfestival Den Haag

5 mei is de dag van de Bevrijding en vieren wij het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wij realiseren ons op die dag dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, dat het de verantwoordelijkheid is van iedereen om vrijheid in stand te houden en te delen. Nu meer dan ooit! Het Bevrijdingsfestival Den Haag op donderdag 5 mei op het Malieveld kent naast een sterk muzikaal programma ook een minstens even sterk inhoudelijk programma. Bezoekers kunnen de drukte van het festival even ontvluchten door plaats te nemen in een van de bussen die de hele dag door vertrekken vanaf het vfonds busplatform. In de bussen worden zij verrast met lezingen, debatten, rapoptredens, dichters en stand-up comedians.

Jan Pronk

Onlangs verscheen het boek ‘Op zoek naar een nieuwe kaart’ waarin de voormalig minister en VN-gezant Jan Pronk zijn gedachten over ontwikkelingswerk heeft gebundeld. Met deze ‘aantekeningen’ in de hand vertelt Jan Pronk tijdens deze bijzondere busrit welke lessen uit het verleden van pas komen in de huidige vluchtelingencrisis. | www.janpronk.nl

Puur Gelul

Puur Gelul is dertig minuten overdonderend zinloos verbaal geweld waarbij de buspassagiers voorzien van een nieuwe woordenschat en met darmverkrampingen van het lachen weer het Malieveld  op worden gestuurd. De harde kern bestaande uit Boozy, Karel Kanits, Jeffrey Huf en de Sissies maakt op 5 mei een drietal busreizen met Jeffrey Spalburg, Hind Hakki, Harry Glotzbach en Jan F. Pieterse. Wees op tijd want vol = vol. | www.puurgelul.nl

Haags Dichtersgilde

In het najaar van 2015 startte op het Johan de Wittcollege een spoken word class onder leiding van Diann van Faassen en Harry Zevenbergen van het Haags Dichtersgilde. Acht weken lang werden de leerlingen van de school in de Schilderswijk getraind in het schrijven van gedichten en de voordracht daarvan. Onderwerp van de gedichten was 4 en 5 mei, oftewel vrijheid en bevrijding. Tijdens deze busrit worden de beste gedichten voorgedragen. Ken jij zelf een toepasselijk gedicht? Schroom niet om ook naar voren te stappen in deze poëtische vrijheidsbus. | www.dichtersgilde.nl

Vrijheidscollege Mostafa Hilali

Sinds 2013 vinden de Vrijheidscolleges plaats. Colleges door bekende opiniemakers over de Vier Vrijheden die de Amerikaanse president Roosevelt in 1941 formuleerde: Freedom of Expression, Freedom from Want, Freedom of Religion en Freedom from Fear. Over die laatste vrijheid spreekt Mostafa Hilali. Hij is naast beroepsmilitair ook een van de oprichters van de Facebookpagina ‘Niet mijn Islam’. Tegenwoordig worden soldaten getraind om hun angsten te herkennen en toch door die angst heen te handelen. Want wie gaat er voor zijn lol een oorlog in? En op precies deze manier – onze angsten niet veronachtzamen, maar er lering uit trekken – zouden we ook de maatschappelijke discussies moeten voeren, vindt Hilali. | www.vrijheidscolleges.nl

Shelter City

Stap in de Shelter City bus en maak kennis met mensenrechtenverdedigers die wél in vrijheid kunnen spreken. Acht Nederlandse steden bieden internationale journalisten, gemeenschapsleiders, advocaten en kunstenaars die mensenrechtenschendingen in hun thuisland bestrijden, tijdelijke opvang, training en veiligheid. Dit is nodig omdat ze bedreigd worden vanwege hun werk. Ontmoet hen in de Shelter City bus. | www.sheltercity.nl

Young Agga: DeBattle

Het Bevrijdingsfestival Den Haag werkt voor de DeBattle op 5 mei samen met de redactie van het jongerenprogramma Young Agga op Den Haag FM. In deze bustocht maak je kennis met enkele talentvolle jonge rappers. Met hun eigen raps over vrede en vrijheid strijden zij om een plek op het hoofdpodium op het Malieveld. | www.denhaagfm.nl

Voice 4 Thought

Het lijkt voor ons in Nederland vanzelfsprekend dat elk mens recht heeft op vrijheid, op vrede. Het is zelfs een universeel recht van de mens. Wordt dit ook zo ervaren door mensen die in deze tijd dagelijks geconfronteerd worden met repressieve regimes? Is wat vrijheid betekent voor de een, ook relevant voor de ander? Weten we genoeg over elkaar? Wat kunnen we van elkaar leren? Stap in de Voice 4 Thought-bus voor een poetry slam van Croquemort uit Tsjaad en de Nederlandse Mette van Dijk, begeleid door Barbara Gwanmesia uit Kameroen. Gevolgd door een kritische dialoog over de vraag ‘wat is vrijheid voor jou?’. | www.voice4thought.org

Hoofdpodia

Op de twee hoofdpodia van het Bevrijdingsfestival Den Haag zijn dit jaar optredens van Kenny B, Álvaro Soler, Sunnery James & Ryan Marciano, Will and the People, Maan, Billy the Kit, The Beat, The Cool Quest, Ceux Qui Marchent Debout, Ed Struijlaart & Friends, Cho, 2FAMOUSCRW, Pat Smith, I Am Aisha, Maask, Single Pilot, Lakshmi, Sarah-Jane en DJ Ziggy feat. winner Oh Oh Intro Contest.

Haagse Vrijheidsweken 

Het Bevrijdingsfestival Den Haag wordt ook dit jaar voorafgegaan door de Haagse Vrijheidsweken met ruim zeventig activiteiten in Den Haag.

Actuele informatie vind je op: www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl

Het Bevrijdingsfestival Den Haag is een productie van de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met Festivents en AT Events. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, het vfonds, de Rijksoverheid, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Hilton The Hague, Haeghe Groep, De Haagse Hogeschool, Dunea, Sena, Jupiler, Colorworks, Omroep West en Cremers.

Meer Nieuws