THE LIFE I LIVE VERBROEDERT DEN HAAG OP KONINGSNACHT

Spinvis, Sabrina Starke, Janne Schra, Bewilder, The Sore Losers, Bombay en vele anderen toegevoegd aan programma

Het programma van THE LIFE I LIVE, het gratis toegankelijke festival op Koningsnacht, is nagenoeg rond. THE LIFE I LIVE trapt af op dinsdag 26 april vanaf 19.00 uur in de binnenstad van Den Haag en is met zo’n 200.000 bezoekers een van de grootste stadsfestivals van Nederland. Nieuw aan het programma toegevoegd zijn: Spinvis, Sabrina Starke, Janne Schra, Bewilder, The Sore Losers, Bombay, Luminize, Playground Zer0, Bas Paardekooper & The Blew Crue, Mojo Man, Dandana, The Great Communicators, SoulBeach, St. Paul, Sunny Sjoerd, DJ Patrick Salmon, Tim Akkerman, Julie Scott en David Benjamin. Eerder maakte het festival de volgende namen bekend: Causes, Black Box Revelation, Max Meser, Rats On Rafts, STUFF., Danny Vera, Breaking Levees, Son Mieux, Marc O’ Reilly, Bare Jams en The Cavern. De laatste acts worden in de aanloop van het festival aangekondigd.

Dit jaar wordt THE LIFE I LIVE Festival voor de zesde keer georganiseerd. De Haagse binnenstad wordt dan wederom getransformeerd tot een zinderend en tegelijkertijd sfeervol festivalterrein. Acht buitenpodia, één binnenpodium en talloze horecagelegenheden vertegenwoordigen deze avond vrijwel het gehele muzikale popspectrum. Zo staan soul, funk, blues(rock), roots, indiepop, garage, punkrock, psychedelica, singer-songwriter, jazz en danstunes op het menu. Ondanks de grootse opzet van THE LIFE I LIVE heeft het festival een intiem karakter door een strategische plaatsing van de verschillende kleinschalige muziekdorpen. Een uniek fenomeen dat geheel gratis te bezoeken is. Op www.thelifeilive.nl is alle festivalinformatie te vinden.

THE LIFE I LIVE ontwikkelt zich momenteel tot een platform dat het gehele jaar door inspireert met muzikale en culturele tips, verhalen over de vele gezichten van de Hofstad. Het platform is ook de plek om op de hoogte te blijven van de extra festivals/evenementen die onder de vlag van THE LIFE I LIVE het levenslicht gaan zien. Het nuttige en het aangename vloeit binnen het THE LIFE I LIVE platform op een natuurlijke wijze samen.

Enkele acts nader belicht:

Bewilder: belofte uit Utrecht waarin Maurits Westerik het middelpunt is. Een band met een open en organisch, maar ook broeierig geluid, mede onder invloed van folk, country en Twin Peaks-componist Angelo Badalamenti. De resulterende groovy indierock laat zich dan ook niet voor één etiket vangen en blinkt uit in dromerige sferen en onverwachte wendingen. Bovendien heeft de band in haar korte bestaan al een Edison nominatie op zak!

Janne Schra: de Nijmeegse zangeres is tegenwoordig op eigen merites een Mevrouw in de muziek. Geliefd en geloofd, als maker van jazzy popsongs met flarden folk en country en gezegend met een pracht van een naturelle, ongedwongen stem. Na een geslaagde aanloop met twee eerdere soloalbums, schoot ze afgelopen jaar dankzij de plaat ‘Ponzo’ door naar de eredivisie van de nederpop. Met de 10-inch ‘Ponzo Light’ op komst, vleien wij ons op THE LIFE I LIVE graag aan haar voeten.

Bombay: hun nieuwe plaat heet niet voor niets ‘Show Your Teeth’. Zanger/gitarist Mathias Janmaat, bassist Gijs Loots en drummer Lisa Ann Jonker zetten gretig hun tanden in gruizige songs vol catchy melodieën en zin voor avontuur, langs broodkruimelsporen van pop, garagerock, psychedelica en grunge. Likkebaardend lekker.

The Sore Losers: hun winnende combi van rauwe garagerock en sappige boogie & blues, opgepimpt met scheurende licks en solo’s uit het seventiesboekje en gemarineerd in vitriool, zet al vanaf de vliegende start in 2010 de verzamelde concurrentie op onoverbrugbare achterstand. Drie albums en ettelijke club- en festivaloptredens verder (waaronder Rock Werchter en een Duitse tour) staan The Sore Losers aan de vooravond van hun definitieve doorbraak in Nederland. Met een prachtplaat op zak zoals het onlangs verschenen Skydogs, mag dat geen problemen vormen.

Programma THE LIFE I LIVE Festival 2016: Spinvis, Sabrina Starke, Janne Schra, Danny Vera, Bewilder, The Sore Losers, Causes, Black Box Revelation, Max Meser, Rats On Rafts, STUFF., Breaking Levees, Son Mieux, Marc O’ Reilly, Bare Jams, The Cavern, Bombay, Tim Akkerman, Julie Scott, David Benjamin, Luminize, Playground Zer0, Bas Paardekooper & The Blew Crue, Mojo Man, Dandana, The Great Communicators, SoulBeach, St. Paul, DJ Patrick Salmon, Sunny Sjoerd, Skooltainer bands & more acts to be announced.

THE LIFE I LIVE Festival wordt georganiseerd door PROOOST, de Haagse festivalorganisatie die op zaterdag 3 september 2016 eveneens de vierde editie van Embassy Festival realiseert. PROOOST is bovendien van mei tot en met september de gastheer van The Hague Beach Stadium naast het havenhoofd in Scheveningen. Het stadion biedt een Beachsportpark en host tal van topsportevenementen. 

THE LIFE I LIVE Festival
dinsdag 26 april 2016
19.00 – 01.00 uur
9 podia
binnenstad Den Haag
gratis toegang
www.thelifeilive.nl

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag