Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Op zaterdag 4 juni is het weer zover, Kaderock 2016

3 min read

Op zaterdag 4 juni is het weer zover, het grootste kleine festival van Nederland; Kaderock! Het festival vindt plaats in en rondom muziekcafé Musicon en heeft weer een ijzersterk programma.

Als hoofdact zal dit jaar het zeer bekende The Deaf optreden. The Deaf is opgericht door Spike van Di-rect en speelt al sinds 2007 alle podia in binnen en buitenland helemaal plat. De combinatie van 60’s beat met gruizige garagerock en een punk attitude zal het zeker goed gaan doen op Kaderock.

Ook Haags en ook met internationale allure is de band Taymir. Met hun onweerstaanbare, hyperenergieke mix van Haagse beat en bevlogen garagerock verovert Taymir langzaam maar zeker de wereld.

Herman Brood is niet meer, maar zijn muziek leeft voort. Onder leiding van ster-gitarist Dany Lademacher is de band Wild Romance weer opgestart en komt men met volle kracht terug op het podium. Als speciale gast zal ook David Hollestelle nog mee spelen.  Met een repertoire waarin alle grote hits van Herman Brood & His Wild Romance voorbij zullen komen gaat dit gegarandeerd een feest worden. Denk aan ‘Saturday Night’, ‘Never Be Clever” en ‘Rock ‘n’ roll Junkie’.

Het van oorsprong Kroatische Luminize gaat voor alles of niets. Men wil de wereld gaan veroveren met energieke rocksongs. De urgentie en energie die de meiden uitstralen tijdens hun live shows klinken ook door op het album ‘All Or Nothing’. Vorig jaar nog op Parkpop, nu Kaderock!

Twee stokoude Hammondorgels, een strakke band en daarbij een verzameling geweldige gastartiesten. Dat is Orgel Vreten. De orgels worden tijdens de live show bijna letterlijk aan stukken gespeeld.

Massada staat bekend om hun weergaloze show van swingende Zuid-Amerikaans georiënteerde muziek met grote invloeden van bijvoorbeeld Santana. Eerder dit jaar speelde de band in een totaal uitverkocht Musicon. Voor iedereen die er toen niet bij kon zijn een herkansing.

Zoals bijna altijd zal ook de uit den Haag afkomstige band The Clarks weer van de partij zijn. Deze band geldt al sinds jaar en dag als de bekendste classic rock band van Nederland. Verwacht een speciale set, waarover we u in een later stadium zullen informeren.

De van oorsprong Rotterdamse thrash/death formatie Thanatos bestaat inmiddels ruim 30 jaar maar heeft nog steeds niet aan kracht ingeboet. Verwacht snijdende riffs, een denderende ritmesectie en zang die door merg en been gaat.

Verder zullen nog verschillende gave acts te zien zijn zoals Badjekkah, een mix van hip hop, funk en soul, Rene SG met uptempo punk en rock & roll, The Navigators met funky gitaarrock, Seed of Ayawaska met psychedelische powerrock en Het Universumpje met Nederlandstalige stonerrock. Ook te zien zijn de winnaar van de Kunstbende 2015 en de winnaar van Ready To Play’s Best of Bandcoaching en de avond wordt afgesloten met het DJ Collectief Tabass-co.

Kaderock wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sena en de volgende andere sponsors: Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Jupiler, Popunie, Programmeursoverleg Popmuziek. Mediapartners zijn Den Haag FM en  3VOOR12 Den Haag. Partners zijn HPC, Kunstbende Zuid-Holland en Adesign.

Meer informatie

Meer informatie over Kaderock vindt u op de website http://kaderock.com  en op de Facebookpagina https://facebook.com/KaderockFestival

Programma

Hoofdpodium

The Navigators  https://www.facebook.com/thenavigatorsband/?fref=ts

The Clarks  http://www.theclarks.nl/index.php

Massada  http://www.massada.nu/

Luminize  http://www.luminizemusic.com/

Wild Romance  http://www.danylademacherswildromance.nl/

Orgel Vreten  http://www.orgelvreten.com/

Taymir  http://www.taymir.nl/

The Deaf  http://www.thedeaf.nl/

Binnenpodium

Ready 2 Play Best of Bandcoaching

Seed Of Ayawaska  https://www.facebook.com/seedofayawaska/?fref=ts

Winnaar Kunstbende

Het Universumpje  http://www.hetuniversumpje.nl/

Badjekkah  https://www.facebook.com/Badjekkah-223955644300685/?fref=ts

Rene SG  http://www.renesgfuckinghell.nl/

Thanatos  http://global.thanatos.info/

Tabass-co  http://www.tabass-co.nl/index.html

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten