do. aug 22nd, 2019

Stappen in Den Haag

De meest complete uitgaans agenda van den haag

Finalisten TALENT EVENT bekend

2 min read

Na twee auditiedagen, tientallen workshops en vier voorrondes nadert het slotstuk van het coachingtraject TALENT EVENT: de finale van de gelijknamige muziekwedstrijd.

TALENT EVENT is een coachingtraject voor muzikanten jonger dan 19 jaar uit Den Haag en omgeving (Delft, Rijswijk, Westland, Leidschendam/Voorburg, Wassenaar, en Zoetermeer). Een kleine 150 jonge muzikanten schreven zich dit jaar in voor het project. Dankzij de financiële ondersteuning van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Popunie, Cultuurschakel, Madurodam Steunfonds en de Stichting Boschuyzen konden de jongeren in de afgelopen maanden gratis meedoen aan tientallen workshops en clinics, waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant werd bijgebracht. Tijdens vier voorrondes konden de meest getalenteerde acts zich van hun beste kant laten zien en zijn zes acts geselecteerd voor de finale, vier rechtstreeks en twee dankzij een wildcard.

Muziekwedstrijd

De voorrondes werden gehouden in het Haags Pop Centrum en Musicon. Het niveau van de deelnemers was tijdens deze editie opvallend hoog te noemen. Haagse muzikanten zijn steeds jonger al heel erg goed. Per voorronde ging één winnaar rechtstreeks door naar de finale. Daarnaast zijn er twee wildcards toegekend. De finalisten maken kans op een prijzenpot van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, een fotoshoot, een videoreportage en een groot aantal Haagse festivaloptredens in 2016.

Finale

In de finale op vrijdag 29 januari in de grote zaal van het Paard van Troje (aanvang 19.00 uur) staan de volgende zes acts:

· Seed of Ayawaska (pop/rock)
· Yaëll Campbell (urban)
· New Dosis Audio (pop/rock)
· Something like Sunshine (singer/songwriter)
· Made in Stock (pop/rock)
· Tape (pop/rock)

Meer informatie staat op:
www.talentevent.nl, www.facebook.com/talentevent, en op www.twitter.com/talenteventdh

Talent Event wordt voor de R.G. Ruijs Stichting georganiseerd door Gerard van den IJssel en Robert-Jan Rueb, in samenwerking met het Haags Pop Centrum, Musicon, Cultuurschakel/House of Rock, Popschool Den Haag, Ready To Play, Muziekacademie Den Haag, Stichting Aight en het Haags Hiphop Centrum.