Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Haagse Pop Prijzen voor Koen Herfst, Son Mieux en F.A.S.T. Surfdorp

3 min read

Tijdens de Haagse Pop Nach zijn de Haagse Pop Prijzen uitgereikt in de grote zaal van Paard van Troje.
Het evenement was onderdeel van de Haagse Pop Maand en stond verder in teken van het boek OFF Den Haag en Haags talent.

Dé Haagse Pop Prijs
De eer was aan wethouder Joris Wijsmuller om Dé Haagse Pop Prijs uit te reiken aan Koen Herfst. De Haagse drummer is iemand die zich achter de schermen keihard inzet voor de Haagse popscene. Tussen de drukke bedrijven door organiseerde hij met groot succes een nieuw festival: het inspirerende Herfstfest bood het publiek een grote selectie aan bekende drummers en percussionisten uit binnen en buitenland. Koen bracht zijn debuutalbum Back to Balance uit met alleen maar lovende kritieken in landelijke media en toert momenteel door heel Europa met zijn trash metalband Dew Scented. Bovendien drumt hij al jaren in de populaire death metalband IChaos, waarmee hij eveneens een nieuw album uitbracht. De bekende kers op de taart was dat hij namens Slagwerkkrant.nl voor de tweede keer op rij werd verkozen tot de beste rock/metal drummer van de Benelux. Maar het meest in het oog springende wapenfeit van het afgelopen jaar is zijn bijdrage aan de Armin Only Tour. Als drummer van Armin van Buuren tourde hij langs zalen met een capaciteit van 20.000 bezoekers. Van Ziggo Dome tot Madison Square Garden (NY), van Toronto tot Sidney en van St. Petersburg tot Johannesburg. Niet veel drummers kunnen zulke wapenfeiten op hun CV bijschrijven en aangezien Koen slechts 32 jaar is, belooft dit nog heel veel moois voor de toekomst.

Haagse Pop Prijs: Aanstormend talent
De band Son Mieux mag zich het aanstormend talent noemen. Frontman Camiel Meiresonne heeft voor zijn jonge leeftijd al een behoorlijke staat van dienst. Met All Missing Pieces stond hij op Beatstad en werd hij genomineerd voor een 3FM award. De laatste jaren heeft hij met Soul Sister Dance Revolution vele harten gestolen, waaronder die van Nico Dijkshoorn die tijdens een uitzending van DWDD openlijk zijn liefde voor de tamboerijn van Camiel verklaarde. Nu is daar Son Mieux, de band die binnen een half jaar al is uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Zonder twijfel de meest belovende act uit Den Haag van dit moment. De prijs werd uitgereikt door Jasper Lieuwma die vorig jaar met Playground Zer0 de titel in de wacht sleepte. Het leverde erkenning en interessante optredens op voor het collectief, waaronder het Haags Podium op Parkpop en een optreden in de Melkweg tijdens de SENA POPNL Award.

Haagse Pop Prijs: Beste Initiatief
Pat Smith overhandigde de Haagse Pop Prijs voor het beste initiatief aan Geert Verhoeff van F.A.S.T. Surfdorp. Sinds 2009 trekt het Scheveningse surfwalhalla bezoekers uit alle windrichtingen en biedt het een podium waar ruimte is voor jong talent en nieuwe initiatieven. Door de jaren heen groeide F.A.S.T uit tot een bekende evenementenlocatie, zowel binnen als buiten de Haagse stadsgrenzen. Het bleek een belangrijke broedplaats waar bands en uiteenlopende feestorganisatoren konden experimenteren en hun talenten konden ontwikkelen. Bands als Splendid en Piñata waren graag geziene gasten, maar ook grote namen als Jungle by Night en Will and the People gaven memorabele optredens. Uiterst zonde dat dit initiatief voor de stad zal verdwijnen: het terrein zal haar deuren eind van deze maand sluiten. De prijs kan daarom gezien worden als een mooie geste en als erkenning voor jaren belangrijke ondersteuning van Haagse popmuziek.
De Haagse Pop Prijzen is een initiatief van het Haags Pop Centrum en de winnaars worden bepaald door de leden van het Haags Overleg Popmuziek (HOP). Naast de uitreiking van de Haagse Pop Prijzen waren er optredens van o.a. Splendid, Monomyth, Rosie, Tears & Marble, Kern Koppen en Trio Escobar.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten