Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Haagse Pop Week wordt Haagse Pop Maand

2 min read

30 dagen rock-’n-roll

Op maandag 7 september 2015 vierde HPC haar 30 jarig bestaan. Een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van de Haagse popmuziek, te bijzonder om daar slechts één dag bij stil te staan. 30 jaar HPC moet worden gevierd met 30 dagen rock-‘n-roll, met een knipoog naar de Haagse Pop Maand die in 1983 georganiseerd werd door het Haags Pop Circuit, de voorloper van het huidige Haags Pop Centrum.

Eenmalig zal de Haagse Pop Week dus worden uitgebreid naar de Haagse Pop Maand, waarbij Den Haag maar liefst dertig dagen lang in het teken staat van popmuziek. Omdat oktober eigenlijk uit 31 dagen bestaat, is er een welverdiende rustdag in het programma opgenomen. 30 dagen popmuziek dus, schoon aan de haak, met meer dan 200 acts op meer dan 25 locaties.

Uiteraard zal tijdens de Haagse Pop Maand stil worden gestaan bij het 30-jarig jubileum van het HPC, maar bovenal blijft het ondersteunen en bevorderen van Haagse popmuziek en popmuziek in Den Haag voorop staan. Eén groot evenement, van een intiem akoestisch optreden in een kleine kroeg of bijzondere optredens op onverwachtse plekken, tot aan memorabele optredens op de Grote Markt of in Paard van Troje. Maar ook masterclasses en workshops, open dagen, bijzondere radio-uitzendingen, films en videoclips, de Haagse Pop Prijzen, het Haags Overleg Popmuziek en verschillende festivals. Niet te vergeten: op vrijdag 16 oktober verschijnt het boek OFF Den Haag over de Haagse popscene anno nu en 30 jaar HPC geschiedenis.

Laat je verrassen, ontdek nieuw talent, bewonder de sterren van nu en eer de helden van vroeger.
De Haagse Pop Maand vindt plaats van 1 t/m 31 oktober 2015. Een overzicht van de locaties, evenementen en informatie is te vinden op de website: www.haagsepopmaand.nl

De Haagse Pop Maand wordt georganiseerd door het HPC i.s.m. met vele partners uit Den Haag. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Podiumkunsten, Popunie, Bazart Presents en mediapartners Den Haag FM en 3voor12 Den Haag.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten