Stappen in Den Haag

Dè meest complete Uitgaansagenda van Den Haag

Open en Bloot de nacht door Museumnacht Den Haag

2 min read

Op zaterdag 5 september bundelen meer dan 30 Haagse culturele instellingen en musea hun krachten tijdens Museumnacht Den Haag, met dit jaar Open & Bloot als thema. De deelnemers openen deze éne keer per jaar ’s nachts hun deuren en vermaken het publiek met kunst, muziek, poëzie, cabaret, theater, film en dans. Het programma varieert van een optreden van Ellen Ten Damme in het Gemeentemuseum en in het Haags Historisch Museum, tot meesterlijke gedichten in de pendelende Poëziebus van het Letterkundig Museum of een stoomcursus naakttekenen in het Mauritshuis. Tijdens de opening van de Museumnacht in de Koninklijke Schouwburg wordt er een variétéshow neergezet met een stijlvolle Burlesque act.

Officiële opening: variétéshow in de Koninklijke Schouwburg
De opening van Museumnacht wordt sexy en gewaagd. De Koninklijke Schouwburg wordt omgetoverd tot een variététheater in jaren ’30 stijl. Cabaret, zang en dans zorgen voor een extravagant spektakel op het podium. Miss Flora Gattina laat met haar Burlesqueshow haar zwoele elegantie zien. Bizar en buitengewoon is Sven Ratzke die met fenomenaal vermaak de Museumnacht opent. Bezoekers hebben alleen toegang tot de opening met een VIP ticket dat slechts beperkt verkrijgbaar is. Bezoekers kunnen tevens een regulier Museumnachtticket kopen waarmee ze alle deelnemende instellingen kunnen bezoeken.

Programma Museumnacht Den Haag 2015
Deelnemers aan de Museumnacht Den Haag variëren van musea zoals het Haags Historisch Museum waar Ellen ten Damme het publiek vermaakt met een akoestisch poëtisch optreden, tot het Wilibrordushuis waar je ontdekt hoe het leven in een stadsklooster anno 2015 eraan toe gaat. Daarnaast openen verschillende galerieën hun deuren evenals andere culturele instellingen zoals de Electriciteitsfabriek en de Bibliotheek Den Haag.

Kindermuseumnacht Den Haag
Dat kinderen ook welkom zijn in het museum blijkt wel tijdens de Kindermuseumnacht. Met te gekke optredens en verrassende activiteiten maken kinderen kennis met het culturele aanbod van Den Haag. Om 16.00 uur wordt de Kindermuseumnacht geopend in het Gemeentemuseum. Van 16.30 tot 20.00 uur kunnen alle kinderen op ontdekkingstocht door de stad.

Tickets
Reguliere Museumnachttickets en VIP tickets (beperkt beschikbaar) hebben t/m 31 juli een aantrekkelijk early bird tarief. Daarna zijn reguliere tickets verkrijgbaar voor 15 euro en VIP tickets voor 17,50 euro. Een ticket geeft op 5 september 2015 toegang tot alle deelnemende instellingen, Museumnachtbussen en de afterparty. Voor de Kindermuseumnacht geldt: gratis entree voor kinderen (4 t/m 12 jaar) op vertoon van hun kindertoegangsbewijs, mits hun begeleider een geldig Museumnachtticket heeft (max. 4 kinderen per begeleider). Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.museumnachtdenhaag.nl.

Voor meer informatie www.museumnachtdenhaag.nl

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag