15 december zal de bekende Haagse band Monomyth een try-out doen in Musicon

Op zaterdag 15 december zal de bekende Haagse krautrock/spacerock band Monomyth een try-out doen in Musicon. Hierbij zal het nieuwe album ‘Orbis Quadrantis’ worden gepresenteerd.

Monomyth is in 2011 opgericht in Den Haag. Instrumentale muziek is vanaf het begin de insteek. Met hun ervaring als bagage stevenen de leden met volle overgave af op hun gezamenlijke muzikale doel: progressieve transcendentie. De Monomyth theorie, bedacht door Joseph Campbell, omvat een schematische weergave van een avontuur. Monomyth vertaalt dit via concepten naar muziek, waarbij de verhaallijnen helpen om een avontuur muzikaal vorm te geven en waarbij concept, art en muziek samensmelten tot een zinnenprikkelend geheel. Monomyth speelt muziek voor “the mind, the body and the soul”.

Monomyth staat voor spannende instrumentale soundscapes, een achtbaanrit waarin de luisteraar zich kan verliezen. Het is het geluid van vijf mensen, die op zoek zijn naar hun muzikale grenzen en daaraan voorbij gaan. Monomyth sleept je mee naar een andere wereld, een plek die zowel nieuw als bekend voelt. In de gelederen vinden we vijf mensen met verschillende creatieve en muzikale achtergronden. De muziek van Monomyth is een totaalervaring, een collectief statement van vijf gelijkgestemde identiteiten.

Alle ingrediënten voor rock & roll zijn aanwezig in de Monomyth sound, maar wel op een volstrekt unieke manier. De band wil haar publiek meeslepen in een trance, veroorzaakt door schuivende patronen, herhalingen en drones. Het resultaat is een zinderend mengsel met links naar Pink Floyd, Hawkwind en Tool, maar met de vernieuwende kracht van moderne techno en ambient. Monomyth speelt rock waarop je kan dansen en waarin je jezelf kunt verliezen. De reis en het avontuur staan altijd centraal. Met hun beeldende sound zou de muziek van dit collectief helemaal niet misstaan in een psychedelische road movie.

Voorprogramma is de band Mäläskä.

De entree bedraagt : €7,50 + bespreekkosten in de voorverkoop (www.musicon.nl/tickets) en €10,- aan de deur.

De zaal gaat open om 20:00 uur en de eerste band begint om 21:00 uur.

Musicon is gevestigd aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag