Museumnacht Den Haag verliep als een lopend vuurtje

Negende editie Museumnacht Den Haag trok 10.000 bezoekers

Tango dansen in het Haags Historisch Museum en een workshop sexting in Nest. Niks is te gek tijdens Museumnacht Den Haag. Op zaterdag 6 oktober vond de negende editie van dit culturele feestje plaats. Ruim dertig deelnemende musea programmeerden rondom het thema In Vuur en Vlam. Overdag waren er al korte previews te zien in de stad. Ondanks de regen trok het evenement zeker 10.000 – voornamelijk jonge – bezoekers.

Origineel programma
Ieder jaar kiest Museumnacht een nieuw thema. Dit jaar gingen de ruim dertig culturele instellingen los op het thema In Vuur en Vlam. Dat resulteerde in soms wat pikante programma’s. Kaat Bollen, seksuologe bekend van tv, wond er geen doekjes om en deelde onder meer tips voor in de slaapkamer. In Nest leerden bezoekers de kunst van het schrijven over verlangens en fantasieën. Honderden enthousiastelingen gingen in Museum Meermanno los bij de workshop ‘gepassioneerd ballonnen vouwen’. Van verdieping tot vermaak, er was voor ieder wat wils.

Promotie in de stad
Overdag stond het centrum van Den Haag en Voorburg al helemaal in het teken van Museumnacht. Verschillende acts van de nacht trokken de stad in om een voorproefje te geven van het programma. Duizenden mensen werden meegesleept in de opzwepende muziek van een brassband, de passievolle bewegingen van de tangodansers en het vrolijke dansen van de Lindy Hoppers.