Seminars, workshops, masterclasses en netwerkmeetings voor muzikanten tijdens Haagse Popweek

De Haagse Popweek van Popradar Den Haag, 19 t/m 27 oktober, biedt dit jaar tal van seminars, workshops, masterclasses en netwerkmeetings voor muzikanten. Zo kun je je opgenomen demo laten beoordelen door professionals tijdens DROP IT LIKE IT’S HOT, krijg je antwoorden op vragen als ‘Hoe kom ik aan optredens?’ tijdens Meet The Pro, leer je hoe je zelf kunt opnemen en ontdek je welke geluiden je buiten de gebaande paden uit je instrument kunt halen.

In samenwerking met Cultuurschakel kunnen muzikanten, producers, vocalisten, bands, managers en andere serieuze muziekfreaks op zondag 21 oktober in The Grey Space In The Middle tijdens DROP IT LIKE IT’S HOT nieuwe songs pitchen bij een panel van topprofessionals.

Marieke McKenna (MINK Records), Lotte Sterk (MassiveMusic), David Koster (Top Notch), Henca Maduro (New Skool Rules) en Githa Biekman (AT Bookings) beantwoorden alle vragen over de muziekindustrie in alle genres van dit moment: van urban, hip-hop en r&b tot indie, rock, electronica en alles er tussenin. De toegang van het event is gratis, maar muzikanten die zeker willen weten dat hun demo wordt behandeld kunnen een mail naar tijs@popradar.nl sturen met een biografie en een .mp3 van hun song.

In samenwerking met de Rotterdamse Popunie beantwoorden muziekprogrammeurs tijdens Meet The Pro de vraag ‘Hoe kom ik aan optredens?’. Poppodia en festivals krijgen dagelijks talloze mails van acts die graag willen optreden, teveel om ze allemaal te kunnen beantwoorden. Hoe val je op tussen dat immense aanbod? Marco Bijsterbosch (Grote Markt, Sniester), Conchitta Bottse (Paard, GUAP) en Bazz (Bazzookas, Pinguin Radio) gaan dieper op dit onderwerp in.

Workshops en masterclasses
Tijmen van Wageningen (producer van o.a. EUT, The Deaf, DI-RECT en Dandana) geeft woensdag 24 oktober de workshop Do It Yourself Recording voor muzikanten. In deze workshop worden alle aspecten van opnemen behandeld, vanaf de voorbereiding van de opnames t/m het mixen. Op maandag 22 oktober kunnen muzikanten tijdens Masterclass Slagwerk Den Haag: Strange Sounds From Beyond met Niels Meliefste en Frank Wienk (BINKBEATS) het experiment aan. Je leert hoe je nieuwe geluiden uit bijvoorbeeld je pedalen, effecten of samplepads haalt. Je komt tot nieuwe inzichten in hoe je geluiden zelf kunt ontwikkelen en een unieke sound kunt creëren. Ook wordt er een eigen compositie opgenomen.

Muzikanten die bezig zijn met het schrijven van songteksten en daarin wel eens vast komen te zitten kunnen op donderdag 25 oktober terecht bij professioneel tekstschrijver/performer Guus van der Steen (Kern Koppen), die eerder met artiesten als Roel van Velzen, Marcel Veenendaal van DI-RECT en Caroline Esmeralda van der Leeuw van Caro Emerald samen werkte.

Ready To Play
In samenwerking met bandcoachingsorganisatie Ready To Play vinden op zaterdag 20 oktober enkele instrumentworkshops plaats. In de basworkshop Groove & Sound leert Michael Baumgarten je alles over plectrum- en handwerk tot slapping bass en het gebruik van vette effecten. Rianne Walther (The Indien) geeft een workshop backingvocals. Hoe maak je een passende harmonie?

Voor techniek en soul van bluesrock moet je bij Leif de Leeuw zijn, die de titel ‘’Beste blues- en rock gitarist van de Benelux’’ op zijn cv heeft staan. Een uitgelezen kans om alles te weten te komen over het gebruik van de slide en fingerpicking. Tijdens de workshop Creating Sounds voor toetsenisten vertelt toptoetsenist Merijn Eugelink (Mr. Probz) alles over gear, sounds en de juiste geluiden voor jou.

Haags popweekend
De popweek opent op vrijdag 19 oktober in YMCA in Scheveningen met de nieuwe generatie muzikanten tijdens de Talent Night. Haagse popmuziekscholen, waaronder Ready To Play, Carrera’s Muziekatelier, YMCA Bandcoaching, Rockit, Popschool Den Haag, Yourstage en Popschool Remco Visker, presenteren hun beste acts op het podium.
Tijdens het Haagse Popweekend vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober kun je een topselectie van de nieuwe lichting lokale acts op verschillende locaties in de stad ontdekken. Ook worden de jaarlijkse Haagse Popprijzen uitgereikt. De afterparty vindt plaats in het Paardcafé met de terugkeer van Jam de la Crème.

Tickets
De live shows zijn gratis toegankelijk voor publiek. Voor de seminars en workshops betaal je €5. Tickets zijn te koop via de website van Popradar. Het complete programma van de Haagse Popweek is te vinden op www.popradar.nl/haagse-popweek.

De Haagse Popweek wordt georganiseerd door Popradar Den Haag, voorheen Haags Pop Centrum. Popradar zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen de stad. De organisatie beheert het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëert nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten met Popradar Music Support.