Crossing Border kondigt tweede reeks namen aan

Moses Boyd-Exodus, Murat Isik, Lina Wolff, Adam Kay, Charlotte Mutsaers, Orquesta Akokán, Eva Meijer, Theo Loevendie Douglas Firs en Richard Powers op literatuur- en muziekfestival in Den Haag.

Crossing Border voegt 20 nieuwe namen toe aan het programma. Van 30 oktober tot en met 4 november vindt het festival plaats in en om Theater aan het Spui Den Haag en plaats zullen er ruim 100 auteurs en vele muziekacts te zien zijn.

Componist Theo Loevendie heeft zijn bewogen leven opgetekend in Memoires van een componist: ‘(…) omdat mijn levensverhaal aantoont dat je, ook als je alles tegenhebt, iets geweldigs kunt maken van je leven.’
Succesvol cabaretier en scriptschrijver Adam Kay hield tijdens zijn jaren als arts in opleiding, werkend in een Engels NHS ziekenhuis op de afdeling verloskunde en gynaecologie een dagboek bij. Zijn verslagen van de frontlinies van het ziekenhuis zijn samengebracht in het afwisselend hilarische, afschuwelijke en ontroerende boek ‘Dit doet even pijn’ waarin niets onbesproken blijft.
Mijn zusje, de seriemoordenaar is de donkere, scherpe en grappige roman van Oyinkan Braithwaite, over een Nigeriaanse Korede die er achter komt dat haar zusje de gewoonte heeft om haar vriendjes te vermoorden. De filmrechten zijn inmiddels verkocht.
De frontman van Moses Boyd Exodus is de 26 jarige uit het zuiden van London afkomstige Moses Boyd, een progressieve jazzmuzikant die als drummer, componist en producer aan de voorhoede van de Britse Jazz renaissance staat. Hij won onlangs een Mobo (music of black origin) jazz-award.
Het Cubaanse Orquesta Akokán komt rechtstreeks uit Havana, een liefdevol eerbetoon aan ritmische orkesten met een flinke blazerssectie onder leiding van de energieke zanger José ‘Pepito’ Gomez.

Praktische informatie

Crossing Border, dit jaar van 30 oktober tot en met 4 november, vindt plaats in Theater aan het Spui en meerdere locaties in de nabije omgeving, zoals De Nieuwe Kerk. Het festival duurt bijna een volle week met het hoofdprogramma op 1, 2 en 3 november. Op de overige dagen vinden er meerdere interviews, concerten en andere speciale evenementen plaats.

De kaartverkoop is gestart. Er zijn diverse passe-partouts en dagkaarten beschikbaar, eventueel met CJP korting.

Ticketlink:
https://www.ticketmaster.nl/artist/crossing-border-tickets/930810