Musicon en Haags Pop Centrum presenteren het Haags Podium op Parkpop

Met de funky groove van Banana Savannah, de fluisterharmonieën en indierock van Folk Road Show, de metalcore van Icarius, Livin’ Blues Xperience, de beats van Tumbleweed en de electro van Vrou.ka, folkpopband Cookhouse en het Haagse hiphoplabel Wilde Westen laten Musicon en Haags Pop Centrum op Parkpop zien wat er op dit moment speelt in de Haagse popsector.

Met het Haags Podium slaan Musicon en het Haags Pop Centrum jaarlijks de handen ineen om het beste van de Haagse popscene op een blaadje te presenteren en het Haagse muziekaanbod extra in de schijnwerpers te zetten.

Musicon is een oefenruimtecentrum en poppodium dat zich de laatste jaren heeft ontwikkelt als organisator van muziekfestivals en aanbieder van muzieklessen, cursussen en workshops. Daarnaast heeft Musicon zich gespecialiseerd in de culturele participatie van jongeren uit diverse culturen.

Het Haags Pop Centrum biedt oefenruimtes, podia, events, talentondersteuning,
behartigt de belangen van Haagse muzikanten en draagt bij aan een bloeiende Haagse popscene. Het oefenruimtecentrum in Loosduinen ondersteunt iedereen die zijn muzikale talent wil ontdekken en ontwikkelen, ongeacht stijl en niveau.

Over het programma
De invloeden van bands als The Meters, Curtis Mayfield en Parliament-Funkadelic zijn goed terug te horen in de nummers van Banana Savannah. Met hun hedendaagse kijk op 70’s maken ze funk weer “fresh”. Folk Road Show is een internationaal collectief bestaan uit 5 songwriters uit Nieuw-Zeeland, Canada en Nederland. Denk aan Crosby, Stills, Nash & Young, The Band en Fleet Foxes.

Metalcore band Icarius laat zich beinvloeden door Engelse en Amerikaanse metalcore en post-hardcore bands, maar haalt ook inspiratie uit jazz, blues en progrock. De band zorgt voor een energieke en krachtige sfeer, denk aan Killswitch Engage en As I Lay Dying. Livin’ Blues Xperience, geleid door frontman Nicko Christiansen, werd opgericht in de jaren ’70 als Livin’ Blues. De band heeft platen opgenomen met producers als Jaap Eggermont en Mike Vernon (Fleetwood Mac, John Mayall) en scoorde een aantal Europese hits als Wang Dang Doodle, LB Boogie en Black Liza.

Multi-instrumentalisten en producers Rinse Buurma en Ravian de Ruig toerden jaren de wereld rond met hun andere band Pinata voor ze Tumbleweed vormden. Het tweetal combineert catchy synths, oldschool breaks en kleurrijke geluiden en put inspiratie uit de jaren 80 en 90. Melodische pop met een edgy randje en Afrikaanse invloeden. Julie Pesch en Avisha Thomas van Vrou.ka zorgen ervoor dat je je heupen lekker los kunt gooien op de exotische vibe van hun lekkere electro.

De definitieve doorbraak van Cookhouse is slechts een kwestie van tijd. Debuutsingle In Another Life, een moderne folkpopclassic, haalde binnen no-time een kwart miljoen streams op Spotify. Inmiddels is de band een tour met Roxeanne Hazes verder en gebombardeerd tot 3FM Serious Talent. Het Haagse hiphoplabel Wilde Westen Records is opgericht door Mo B en is de afgelopen jaren naar de top van de Nederlandse urbanscene doorgeschoten. Op het Haags Podium sluit het label af met een show van IliassOpDeBeat aka MocroBoomin (producer/dj bekend door Amerikaans-achtige trapbeats) , Kingsize (Haagse rapper met oor voor kwaliteit), Illiass (op dit moment druk bezig met zijn debuutalbum) en Bartofso (geliefd om zijn bijdrage aan tracks van Mula B en LouiVos’s debuutmixtape).