YourStage Auditions op 24 maart in Prins 27

Musicon creëert met YourStage kansen voor jong muziek-, dans- en theatertalent, door jaarlijks een grandioze voorstelling te maken met de koplopers uit alle wijken van de stad. Jong talent (t/m 18 jaar) uit Den Haag of de directe regio kan zich nog inschrijven tot 17 maart op www.yourstage.nl.

Jongeren kunnen op 24 maart auditie komen doen, masterclasses volgen en advies inwinnen. Er zijn momenteel al meer dan 600 aanmeldingen binnengestroomd, en dat is ongekend veel.

Hoewel er vijftig van de vele deelnemers worden geselecteerd, zullen ook degenen die niet worden uitgekozen in samenwerking met CultuurSchakel actief worden doorverwezen naar andere talentontwikklingsprojecten van partners in de stad, dus niemand komt voor niets.

De voorstelling waarvoor de selectie plaatsvindt zal in mei te zien zijn in Theater aan het Spui, en onderdelen zijn te zien op verschillende grote Haagse festivals, waaronder Parkpop, KadeRock en het Bevrijdingsfestival.

Quote artistiek leider Ferdinand van Duuren: “Dit is een unieke kans om met leeftijdgenoten en de beste professionals het creatieve maakproces in te duiken. Samen gaan wij jouw eigen ideeën groots uitwerken. Als je er over denkt om later van het podium je beroep te maken mag je dit absoluut niet missen.”

Quote zakelijk leider Daan van der Bruggen: “Niet voor niets heeft het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) dit programma tijdens de landelijke cultuuronderwijsdag van 2017 gepresenteerd als lichtend voorbeeld voor de rest van Nederland. Den Haag is met YourStage koploper op gebied van talentontwikkeling; dit is de Nieuwe Haagse School.”

Programma

De instroomdag is van 10:00 tot 17:00 op 24 maart in Prins 27. Behalve auditeren kunnen jongeren deelnemen aan verschillende masterclasses verzorgd door Erwin Hoorweg (compositie), Chyramain van Kempen (theater), Michel Froget (dans), Ricardo Burgrust (zang) en Pinas (rap). Adviezen om je talent te ontwikkelen worden daarnaast een-op-een gegeven door Ferdinand van Duuren, Guus van der Steen, Remco Visker en Simone Pormes; zij zijn met Chyramain van Kempen en Michel Froget tevens de coaches van de voorstelling. Pagara Music Group, een nieuw muzieklabel gelieerd aan Cloud9 en GLOWINTHEDARK, is bij audities aanwezig om zang-, producer-, en urbantalent te scouten. Adviseurs cultuurparticipatie van CultuurSchakel zijn aanwezig om jongeren te helpen vinden wat ze zoeken op gebied van culturele vrijetijdsbesteding, en Stichting Leergeld is aanwezig om advies te geven wanneer financiën een drempel zijn om op muziek, dans of theaterles te gaan.