Playground Zer0, DI-RECT, RÄT N FRIKK, Deniro en Sven Hammond genomineerd voor de Haagse Popprijs

SUPPORT YOUR LOCALS!

Zaterdag 21 oktober worden ze weer uitgereikt tijdens de Haagse Pop Nach in het Paard: de jaarlijkse Haagse Popprijzen voor de act die de dikste pluim verdient en een opkomende act die wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Daarnaast overhandigt wethouder Joris Wijsmuller de nieuwe Haagse Popnota aan de winnaar van de HPC Music Support Award.

Op zaterdag 21 oktober vieren we de afsluiting van de Pop Week tijdens de Haagse Pop Nach in het Paard met de Haagse Popprijzen en de HPC Music Support Award. De Haagse Pop Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band/act wiens carrière op dat moment de dikste pluim verdient. Alle genomineerden worden aangedragen door een grote groep onafhankelijke lokale programmeurs en de winnaar wordt bepaald door het publiek. Er kan tot vrijdag 20 oktober 15.00 gestemd worden via haagsepopweek.nl/popprijs.

De HPC Music Support Award is bedoeld voor een opkomende act die een extra steuntje in de rug verdient. De winnaar gaat naar huis met €1000 die onder begeleiding van HPC Music Support aan de act besteed kan worden. Tijdens de Haagse Pop Nach kan men een divers programma verwachten van opkomende locale acts in de kleine zaal, waaronder Magic Moon, Alcuna Wilds, King Miles en Sama Cosa. De afterparty is in handen van label Antilounge, die onder andere een release van producer Nilssi presenteert.

Wethouder Joris Wijsmuller presenteert vanavond ook de nieuwe Haagse Popnota: Ruimte voor Pop. Daarin komt o.a.a stimulering van het Popdistrict, een nieuw middenpodium, meer pop in de wijkcultuurankers en een platform voor Urban Arts aan bod. Wijsmuller: “Den Haag is de bakermat van pop in Nederland, en sinds jaar en dag vruchtbare grond voor de meest uiteenlopende muziekstijlen en talenten. Pop is van groot belang voor de identiteit van Den Haag en de talentontwikkeling in Den Haag.”

Tijdens de Haagse Pop Week, 13 t/m 21 oktober 2017, zet het Haags Pop Centrum nieuw lokaal poptalent op de kaart. Maar liefst negen dagen lang nemen muzikanten de stad over tijdens de herfstvakantie om te laten zien waarom Den Haag dé popstad van Nederland is.

Meer informatie over de Haagse Pop Week vind je op www.haagsepopweek.nl.

 

De Haagse Pop Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band/act wiens carrière op dat moment de dikste pluim verdient. Alle genomineerden worden aangedragen door een grote groep onafhankelijke lokale programmeurs en de winnaar wordt bepaald door het publiek. Er kan tot vrijdag 20 oktober 15.00 gestemd worden via haagsepopweek.nl/popprijs. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Haagse Pop Nach op zaterdag 21 oktober in het Paard.

Tijdens de Haagse Pop Week, 13 t/m 21 oktober 2017, zet het Haags Pop Centrum nieuw lokaal poptalent op de kaart. Maar liefst negen dagen lang nemen muzikanten de stad over tijdens de herfstvakantie om te laten zien waarom Den Haag dé popstad van Nederland is. De Haagse Pop Week wordt vrijdagmiddag 13 oktober om 15.00 uur geopend door Hans Vandenburg van Gruppo Sportivo en de beiaardier in het carillon van de Haagse Toren in de Grote Kerk.

Uitgebreid programma door de hele stad
Het programma bestaat uit een groot aantal optredens op verschillende plekken in de stad, zoals de Grote Markt en in Scheveningen. Op Manische Maandag kun je op de Grote Markt en in het Paardcafé naar een selectie veelbelovende bands van HPC Music Support en tijdens Dwaze Donderdag is het tijd voor een uitgebreide kroegentocht door het hele centrum. Op zaterdag 14 oktober strijkt de Haagse editie van de Popronde neer in de stad, waar we in alle hoeken en gaten van het centrum een groot aantal nationaal opkomende artiesten en bands kunnen ontdekken. Op vrijdagavond vindt de allereerste editie van GUAP Night plaats in het Paardcafé. GUAP Night is hét nieuwe podium voor Haags talent op het gebied van hiphop en R&B.

Op zaterdag 21 oktober vieren we de afsluiting van de Pop Week tijdens de Haagse Pop Nach in het Paard met de Haagse Popprijzen en de HPC Music Support Award. Deze laatste prijs is bedoeld voor een opkomende act die een extra steuntje in de rug verdient. De winnaar gaat naar huis met €1000 die onder begeleiding van HPC Music Support aan de act besteed kan worden. Tijdens de Haagse Pop Nach kan men een divers programma verwachten van opkomende locale acts in de kleine zaal, waaronder Magic Moon, Alcuna Wilds, King Miles en Sama Cosa. De afterparty is in handen van label Antilounge, die onder andere een release van producer Nilssi presenteert.

Masterclasses, clinics en workshops
Men kan ook deelnemen aan workshops en masterclasses in het Haags Pop Centrum en de rest van de stad. Op zaterdag 14 oktober kun je je als muzikant laten informeren door middel van panels, flitscolleges en het befaamde Demospreekuur tijdens Rock You Business in het Nutshuis. Orgelvirtuoos Sven Figee, beter bekend als Sven Hammond, speelt op vrijdag in het Paard en geeft ’s middags een workshop.

Meer informatie over de Haagse Pop Week vind je op www.haagsepopweek.nl.