Het Residentie Orkest keert terug naar het Zuiderparktheater!

Geniet van een romantische concertavond in de buitenlucht in het sfeervolle openluchttheater. De vaste dirigent van het Residentie Orkest, Nicholas Collon, trapt het muziekseizoenvan het orkest af met fantastische, meeslepende en meesterlijke symfonische muziek van Tsjaikovski en Humperdinck. Beleef een uur orkestrale magie!

Za. 26 augustus | 20:00 uur | Zuiderparktheater, Den Haag

“Het Zuiderpark vraagt om klassieke muziek”
Initiatiefnemers van het Zuiderparkconcert zijn Marijke Reuvers, theatermanager van het Zuiderparktheater, en Sven Arne Tepl, artistiek directeur van het Residentie Orkest.

Marijke Reuvers: “In Den Haag is veel klassieke muziek te horen, maar het heeft nog niet alle delen van Den Haag bereikt. Het is daarom goed dat er in Den Haag meer klassieke muziek klinkt, zo ook in het Zuiderpark. En wat is er nou leuker dan klassieke muziek in de openlucht! Het is een concert voor alle Hagenaars.” Een paar jaar geleden werkte Reuvers in het Tanglewood van het Boston Symphony Orchestra: een Amerikaans top-symfonieorkest in de stad Boston. Optredens vonden plaats in de openlucht, waarbij honderden mensen in het gras met een picknickmand het concert bijwoonden. Reuvers: “Luisteren naar klassieke muziek in de buitenlucht is veel laagdrempeliger. Je zit in de natuur en je hoort de vogels meezingen. Een plek als het Zuiderpark vráágt om klassieke muziek.”

Sven Arne Tepl: “We vinden het als orkest belangrijk om overal in de stad te horen en te zien te zijn: de ontmoeting met iedereen, in onze concertzaal, in scholen, buurttheaters en wijkcentra en nu ook weer in het sfeervolle openluchttheater in het Zuiderpark. Het rechtstreekse contact tussen musici en publiek in deze informele setting staat garant voor een bijzondere beleving. Om voor de bewoners van Den Haag meeslepende, magische meesterwerken uit het grote repertoire uit te mogen voeren: er bestaat geen betere manier om ons seizoen te openen, we verheugen ons er enorm op!”

Over dit concert
‘Symphony in the Park’ is voor het Residentie Orkest het eerste concert van het seizoen, met meeslepende en meesterlijk symfonische muziek van Tsjaikovski en Humperdinck. Het orkest treedt op onder leiding van vaste dirigent Nicholas Collon.

Tickets (incl. servicekosten)
Voorverkoop: € 11,00
Aan de poort: € 12,00
Ooievaarspas: € 6,00 > Vul in de kolom voor ‘kaarten’ allereerst de actiecode Ooievaarspas in, klik op het driehoekje en volg de rest van de reservering. Let op: u kunt op elke pas maar 1 kaartje bestellen en moet het kaartje aan de kassa laten controleren.

Koop hier uw tickets
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag