Den Haag weer ‘Irish for a day’ op de Grote Markt

Zomerfestivalseizoen start op vrijdag 17 maart met Saint Patrick’s Day in hartje Den Haag

Voor de 7de keer organiseert de Grote Markt samen met The Irish Club of the Netherlands de grootste Nederlandse viering van Saint Patrick’s Day. De Haagse expat community komt dan bij elkaar om de Ierse nationale feestdag te vieren, zij aan zij met Nederlanders die zich ‘Irish for a day’ voelen. En dat vieren houdt in: optredens van de beste Ierse dansscholen van Europa (denk aan de stijl van Lord of the Dance en Riverdance), energieke live bands, en genieten van typisch Ierse gerechten. Natuurlijk gaat dit gepaard met grote pints Guinness en een steeds uitbundiger sfeer.

Groene Grote Marktstraat   

Het gratis festival wordt naar verwachting dit jaar drukker dan ooit, aangezien het echt op de 17de gevierd wordt en niet op een aangrenzende zondag. Vrijdag de 17de is de dag waarop miljoenen in groen getooide feestvierders over de hele wereld de Ierse cultuur vieren. Wie geen groen draagt wordt geknepen door ‘leprechauns’. De kleur groen verwijst naar de shamrock (klavertje) dat door de heilige Saint Patrick in zijn leringen werd gebruikt. De Grote Marktstraat wordt, in traditie met de wereldwijde ‘greening of the cities’ op 17 maart, groen verlicht in aanloop naar het festival en de Ierse ambassadeur van Nederland komt een toast uitbrengen.

Eten, drinken, dansen, muziek

Er staan weer een hoop acts op het programma die de moeite waard zijn. Keltische folk’n’rollband Rapalje, The Bottles of Smoke met hun tribute aan het Iers-Britse The Pogues, akoestische feestband Woodworks en liefhebbers van de echte traditioneel Ierse volksmuziek zullen klaarzitten voor Shane Meehan, een talent op de ‘fiddle’ (viool) van wereldformaat, die twee shows geeft met zanger/gitarist James Donohue en Victor Alexander op accordion. Traditiegetrouw zullen Ierse dansen worden uitgevoerd door de Redmund Irish School of Dancing Holland en de Kilkenny School of Irish Dancing. Na afloop van het buitenprogramma kunnen de bezoekers opwarmen in Hoender en Hop met Dramtune whisky tasting en een tweede show van Shane Meehan.

Het festival is gratis toegankelijk.

www.grotemarktdenhaag.nl

facebook.com/grotemarkt

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag