Tweede jaar concertserie Rewire x Korzo van start

Concerten van HEXA with David Lynch’s ‘Factory Photographs’, Lawrence English en Zeno van den Broek

Concertserie Rewire x Korzo, de samenwerking tussen het Haagse Rewire festival en danstheater Korzo, presenteert op zaterdag 18 februari zijn vijfde editie met drie live performances op het programma. HEXA is het muzikale samenwerkingsproject tussen Lawrence English en Xiu Xiu frontman Jamie Stewart. Hun abstracte soundtrack wordt ondersteund door een fotoreeks van verlaten fabriekspanden, geschoten door David Lynch. Lawrence English presenteert deze avond tevens zijn nieuwe album, het programma wordt compleet gemaakt door een performance van Zeno van den Broek. Kaarten voor Rewire x Korzo #5 zijn nu verkrijgbaar.

De uit Australië afkomstige Lawrence English wordt gezien als een van de invloedrijkste ambient artiesten van deze tijd en is oprichter van het gevierde Room40 label. Jamie Stewart is bekend als frontman van avant-popband Xiu Xiu, die afgelopen editie nog de soundtrack van Twin Peaks integraal coverde tijdens Rewire Festival 2016. Hun samenwerkingsproject HEXA presenteert de industriële soundtrack bij honderden foto’s die David Lynch de afgelopen 20 jaar schoot van verlaten fabrieksgebouwen (video), deze avond exclusief in Nederland te zien. HEXA bracht het album Factory Photographs in december uit.

Deze avond presenteert Lawrence English zijn nieuwe album Cruel Optimism, dat op 17 februari uitkomt. In zijn eigen composities isoleert English een breed pallet aan extreme klanken en geluiden, bewerkt, manipuleert en vergroot ze om ze daarna in een nieuw klankperspectief te plaatsen. Dit resulteert in muziek die experimenteel elektronisch is, bewegend tussen drones en musique concrete. Zijn Room40 label bracht eerder releases uit voor artiesten als Tim Hecker, Grouper en Ben Frost.

Zeno van den Broek presenteert deze avond zijn a/v show Shift Symm, waarin hij zich met beats, lijnen en blokken richt op het synesthetische spanningsveld tussen auditieve en visuele technieken. In zijn werk richt Zeno van den Broek zich op de ruimte, ruimtelijkheid en tijd waarbij hij zowel met geluid als beeld werkt ter beïnvloeden en manipulatie van de ruimte. Zeno is opgeleid als architect en maakt werk dat een sterke relatie aangaat met de ruimte waarin het wordt geplaatst of uitgevoerd.

Rewire x Korzo is de samenwerking tussen Haags muziekfestival Rewire en dans- en muziekpodium Korzo. De organisaties hebben de handen ineen geslagen en organiseren een serie dynamische avonden waarbij nieuwe muziek centraal staat. 

Rewire x Korzo #5
Zaterdag 18 februari

Line-up: HEXA with David Lynch’s ‘Factory Photographs’, Lawrence English, Zeno van den Broek

Aanvang: 20:00
Tickets verkrijgbaar via korzo.nl
14 euro voorverkoop, 16 euro aan de deur

Facebook event hier