Haagse Pop Week 2016 in stijl afgesloten

Afgelopen zondag eindigde de Haagse Pop Week met drumfestival Herfstfest in Paard van Troje en intieme optredens tijdens Sofar Sounds in The Hague Teleport Hotel. Tien dagen lang was Den Haag in de ban van popmuziek, een walhalla voor popliefhebbers en een verademing voor muzikanten. Met 178 optredens op 34 locaties, verschillende workshops en ruim 8.000 bezoekers blikt de organisatie tevreden terug op het evenement.

Op donderdag 13 oktober was er al een voorproefje met de albumpresentatie van The Great Communicators. Daarna volgde een overvol programma met zowel vertrouwde als nieuwe onderdelen. “Of het nu gaat om pop/rock of elektronische muziek, mainstream of underground, het is altijd weer een dankbare taak om zoveel Haags talent in de schijnwerpers te kunnen zetten en andere organisaties verder te helpen.”, aldus festivalcoördinator Gideon Rozendaal. “Bij Popronde Den Haag is bijvoorbeeld een duidelijke stijgende lijn te zien met steeds meer optredens en bezoekers. En in samenwerking met Popagenda Scheveningen hebben we voor het eerst een dag volledig in het teken van Scheveningen gezet. De Scheveningse popdag werd erg positief ontvangen. Intieme optredens horen ook bij de Haagse Pop Week, zoals de albumpresentatie van Henk & Melle en optredens op aparte locaties bij Sofar Sounds.”

Gedenkwaardig hoogtepunt van de Haagse Pop Week was de reünie van F.A.S.T. tijdens de Haagse Pop Nach in een vol Paard van Troje. Het werd een memorabele nacht met o.a. optredens van Playground Zer0, Son Mieux en uiteraard huisband Piñata. Tevens waren er bandpresentaties van Ready To Play en werden de Haagse Pop Prijzen uitgereikt. Uitgaansgelegenheid PIP Den Haag ging ervandoor met de prijs voor het beste initiatief, het Nederlandstalige AAPNOOTMIES pakte de prijs voor aanstormend talent en rapformatie SFB ontving dé Haagse Pop Prijs 2016.

De Haagse Pop Week werd georganiseerd door Haags Pop Centrum. Hierin is samengewerkt met o.a. Paard van Troje, Grote Markt Den Haag, Popronde Den Haag, Hummingbird, F.A.S.T. Surfdorp, Koen Herfst, antilounge, Dutch & European Stoner Rock, Ready To Play, Musicon, Stichting Aight, Popagenda Scheveningen, Fauna, Mink Records, GODLENBOYS, Sofar Sounds en KeyMusic.

De Haagse Pop Week is mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag, Fonds 1818, Stichting Boschuysen, Fonds Podiumkunsten, Project Regeling Popmuziek Den Haag en Bazart Presents.

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag