Ruim 3000 bezoekers op vierde editie van Het Geluid van Loosduinen

Een muzikaal spektakel op een zonovergoten Loosduins Hoofdplein

Op zaterdag 10 september vond voor de vierde keer Het Geluid van Loosduinen plaats op het Loosduinse Hoodfplein te Den Haag. Er kwamen ruim 3000 bezoekers af op het afwisselende en breed opgezette programma. De presentatie was in handen van de uit Loosduinen afkomstige Bas Muijs. Om klokslag 12.00 uur opende Loosduinse harmonievereniging Tavenu, die dit jaar haar 120 jarig jubileum viert het festival met onder meer het Loosduinse volkslied. Daarna ging het programma van start met jong talent, waaronder Rapcrew Loosduinen, Deyone Guiseppi en DJ Jimmy-D.

De Haagse rockchick Emmaly Brown wist met haar band diepe indruk te maken met krachtige songs. Bij Nederlands bekendste classic rock coverband The Clarks stroomde het Loosduinse Hoofdplein helemaal vol met fans en liefhebbers.Op de valreep van hun tweede, door Johan Derksen georganiseerde theatertour “Pioniers van de Nederpop” wist de band het plein perfect in hogere sferen te brengen. De Haagse band Mushroom Mosis zorgde voor een perfecte cooldown op het inmiddels tropische plein met hun mix van zwoele soul en pop.

Het was aan MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink om Het Geluid Van Loosduinen af te sluiten. Dat
deed deze legendarische band uit de jaren zestig op een indrukwekkende wijze. Top gitarist Jan Akkerman speelde met zichtbaar plezier de ene na de andere indrukwekkende gitaarsolo. Zanger Bert Heerink blijkt een perfecte vervanger te zijn van Kaz Lux, de voormalige Brainbox zanger die vanwege gezondheidsproblemen niet meer kan optreden. Bovendien werd het optreden mede mogelijk gemaakt door drie Loosduinse ondernemers, namelijk Bergmann Media, Admyra Financieel op orde en Coöperatie Alles Gewoon Anders U.A. zorg- en welzijn professionals.

Naast muziek was er nog veel meer te doen tijdens het festival. Zo was er verteltheater voor kinderen in de Bibliotheek door Joes Boonen, een springkussen en straattheater door La Karavana. Na het dagprogramma op het Loosduinse Hoofdplein ging het festival door tot in de late uren met een drukbezochte afterparty in het Haags Pop Centrum. Daar waren optredens van bluesband MILES AHEAD ElectriX ProjeXt (i.s.m. Happy Horns) en Haagse 50’s rock ’n roll & blues classics band The Hellhounds.

Het Geluid van Loosduinen is een samenwerking tussen het HPC, Stadsdeel Loosduinen en cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en tevens cultuuranker Bibliotheek Loosduinen. Het optreden van MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink wordt mede mogelijk gemaakt door Bergmann Media, Admyra Financieel op orde en Coöperatie Alles Gewoon Anders U.A. zorg- en welzijn professionals.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten