Kaartverkoop Museumnacht Den Haag gestart

Den Haag 2 september 2016 – Op zaterdag 29 oktober openen 40 culturele instellingen en musea tegelijkertijd hun deuren voor de Museumnacht, met dit jaar ECHT NEP als thema. Eén keer per jaar genieten bezoekers van een nachtelijk programma vol muziek, dans, poëzie en film. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag bij de vele workshops en activiteiten. Het programma varieert van een optreden van George Michael (niet waar!) in het Mauritshuis tot demonstraties van kunstenaars in de Pulchri Studio, schilderen met licht in de Galerij Prins Willem V of een workshop kalligraferen als een monnik in Museum Meermanno. De opening is helemaal een knaller met zowel Amy Winehouse als Lady Gaga op het podium. De Museumnacht sluit af met een afterparty in het Filmhuis.

Officiële opening: echt nep?
De opening van de Museumnacht 2016 wordt een waar spektakel. Niemand minder dan Amy Winehouse én Lady Gaga maken hun opwachting en nemen het publiek mee in een onvergetelijke trip. Groots, bizar en meeslepend op een nog onbekende locatie. Realiteit en fantasie lopen in elkaar over en laten het publiek duizelig achter om aan de Museumnacht te beginnen.

Bezoekers hebben alleen toegang tot de opening met een (beperkt verkrijgbaar) VIP ticket.

Programma Museumnacht Den Haag 2016
De Museumnacht biedt een dwarsdoorsnede van wat Den Haag en Voorburg op cultureel gebied te bieden hebben. Bekende en minder bekende instellingen tonen hun collecties en pakken uit met een Echt Nep programma. Zo testen bezoekers in het Haags Historisch Museum of ze een echte Hagenees zijn met de Haagse Pubquiz, wordt in het Gemeentemuseum gelachen en gedanst met o.a. Piñata en leren bezoekers in het Mauritshuis het vak van een echte illusionist. In Panorama Mesdag zetten de acteurs van Improfessioneel bezoekers op het verkeerde been, in het Huygensmuseum komen de gebroeders Huygens tot leven en bezoekers ondergaan het kloosterleven in het Wilibrordushuis.

Nieuwe deelnemers
Ieder jaar doet de organisatie haar best om de Museumnacht nog verder uit te breiden met nog onontdekte culturele parels in Den Haag en omstreken. Dit jaar doen het Turks Museum, het Huis van Gedichten en Spaces voor het eerst mee. Het Haags Busmuseum verzorgt het vervoer tijdens deze avond met historische bussen en biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring tijdens hun rit of naar de volgende halte. Zo worden reizigers aan boord verrast door singer-songwriters, poëzie en spoken word.

Tickets
De kaartverkoop van de Museumnacht is gestart. Reguliere Museumnachttickets en VIP tickets hebben de hele maand september een aantrekkelijk early bird tarief. Daarna kosten reguliere tickets € 15,- en VIP tickets € 17,50, mits nog verkrijgbaar. Een ticket geeft op zaterdag 29 oktober 2016 toegang tot alle deelnemende instellingen, het Museumnacht vervoer en de afterparty in het Filmhuis. Na de Museumnacht geeft elk ticket t/m 31 december nog éénmaal gratis toegang tot een instelling naar keuze. Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.museumnachtdenhaag.nl/kaartverkoop.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag