Haags Zwingfestival pakt flink uit met Martijn Fischer, Dries Roelvink en Trafassi

Op zondag 28 augustus aanstaande vindt in het Zuiderparktheater Den Haag voor de 12de keer het Haags Zwingfestival plaats. Dit succesvolle meezing-evenement biedt jaarlijks een programma met lokaal zangtalent en gevestigde Nederlandstalige artiesten. Dit jaar heeft het festival maar liefst drie landelijk bekende artiesten weten te strikken plus een comeback concert van één van Den Haags beste smartlappenbands.

Martijn Fischer speelde de hoofdrol in ‘Hij Gelooft in Mij’, beter bekend als de André Hazes musical. Ook speelde hij Hazes is de film ‘Bloed, zweet en tranen’. “Martijn stond al langer op ons lijstje favorieten,” zegt organisator Robert-Jan Rueb van de R.G. Ruijs Stichting. “Al jaren komen de hits van Hazes voorbij op het Zwingfestival, maar er is niemand beter geschikt voor het vertolken van dit repertoire dan hij.”

Ook de Surinaamse-Nederlandse zanger Edgar ‘Bugru’ Burgos had al geruime tijd een plekje op de ‘wish list’ van het Zwingfestival. Burgos is de frontman van de formatie Trafassi, die tot de populairste live acts van Nederland beschouwd wordt. In het openluchttheater in het Zuiderpark treedt hij solo op, maar dat betekent niet dat Trafassi’s grootste hits (Wasmasjien is daarvan de bekendste) zullen ontbreken.

Met Dries Roelvink haalde het festival nóg een geliefde grootheid binnen. De Amsterdamse volkszanger, die bepaald niet wars is van opvallende publiciteitsstunts, scoorde in de voorbij jaren hit na hit en werd een landelijke bekende televisiester.

Het Haagse gezelschap Ronnie Sober en de Tobbers was eigenlijk in 2011 gestopt na het overlijden van toetsenist René van Leeuwen. Maar speciaal voor het Zwingfestival tuigde frontman Ron van den Hoogenband de theatrale smartlappengroep weer op voor een eenmalig comeback-optreden in het Zuiderpark.

Uiteraard ontbreekt ook het lokale zangtalent niet op het Zwingfestival.

Zangeres Coba hield aan haar geslaagde gastoptreden van vorig jaar nu een eigen optreden met haar groep over. Actrice/zangeres Jeannette Scheffer van Maren gaat vermakelijk zwaar over de top als haar hoerige alter-ego Coba.

De pas 14-jarige Yaëll Campbell is hard onderweg om een landelijke bekendheid te worden. Hij is rapper en zanger en inmiddels ook acteur in jeugdseries.

Dinaira is de jonge zangeres van de band Aapnootmies, die inmiddels al bepaald niet onopgemerkt op meerdere festivals speelde. Tijdens het Zwingfestival zorgt zij solo met haar intieme, gedragen songs voor een broodnodig rustpunt in het feestgedruis.

Het stadsdeel Escamp is zoals altijd ook weer goed vertegenwoordigd op het Zwingfestival. Onder de naam Sterren van Escamp treden de jonge Delila Goudriaan, troubadour Musonius en het duo Ohana op.

Het festival wordt om 13.00 uur traditioneel geopend door het Haags Zwingcafé onder leiding van Frans de Leef en Henk Anijs.

Zondag 28 augustus 2016, van 13.00 tot 18.00 uur.

Zuiderparktheater Den Haag

Entree: € 10,- (€ 7,50 met kortingspas of bon uit De Posthoorn)

zw16-posterA5

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten