Rock History Tour door Den Haag

Rock History Tour
Doe de tour en je gaat met de bus langs plekken in Den Haag die belangrijk waren/zijn voor de Haagse popmuziek. Plekken waar je als toerist ‘never nooit’ zal komen. De reisleiders zijn altijd bekende Hagezen! Nachtburgemeester René Bom, de eerste Golden Earrings zanger Frans Krassenburg, Hans ‘Gruppo’ Vandenburg, ex Golden Earrings Peter de Ronde, kunstenaar Marcello, dichter performer Karel Kanits en rashagenees Jeffrey Huf.  Ze vertellen uit eigen ervaring (!) over de Haagse rockgeschiedenis.

Rock History Tour van 6 augustus met het Sixties Superduo Peter & Tony!
Eind jaren zestig was er sprake van z.g. supergroepen. Een supergroep was een band met een bijzondere combinatie van topmuzikanten. The Cream (Eric Clapton, Ginger Baker, Jack Bruce) werd zo genoemd en Blind Faith (ook al weer met Clapton) kreeg hetzelfde etiket opgeplakt. In Nederland was er Focus (met o.a. Jan Akkerman en Thijs van Leer) als zo’n supergroep.

Voor de tour van zaterdag 6 augustus hebben we Peter de Looff (The Scarlets) en Tony Hagen (The Incrowd) kunnen strikken als muzikanten. Een superduo van twee bijzondere topmuzikanten. Beide Haagse bands speelden in de sixties de podia plat. Het repertoire van Peter & Tony bestaat nu voornamelijk uit nummers van de Beatles en de Everly Brothers. Trouwe fans noemen dit sixties super duo dan ook vaak de Everly Beatles.

De reisleiding bestaat op 6 augustus uit Peter de Ronde (ex Golden Earrings), kunstenaar Marcello en Karel Kanits (performing author en organisator Puur Gelul).

Na drie uur ‘ouwe lullen rock’ is er ter afsluiting van de tour – voor de welverdiende borrel – een kort optreden van jong Haags talent. Dit keer is het de beurt aan de Haagse singer-songwriter Mooz Valentine. Mooz is een Haagse singer-songwriter en maakt muziek onder het motto: ‘Dit is wat ik doe, doe ermee wat je wilt.’ Ze maakt akoestische pop-rock met een mysterieuze ondertoon, goede hooks en diepe teksten. Haar succes ontstond al snel en ze stond zo meerdere keren in de Haagse Pop Week en de finale van de Beste Singer-Songwriter van Den Haag (2016). Daarnaast is zij De beste Singer-Songwriter van regio Haaglanden, door het winnen van Held Zonder Geweld.

Like ook onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/rockhistorytour

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
070online-nieuws-reportages-denhaag