Vierde editie van metalfestival Metalcon komt er weer aan

Op vrijdag 20 mei en zaterdag 21 mei kun je weer in Musicon terecht voor de vierde editie van metalfestival Metalcon. Vrijdag is er een pre-party en zaterdag zal er een volle dag geprogrammeerd zijn. De entree is 15 euro (12,50 in voorverkoop). Deze week is het volledige programma naar buiten gebracht.

Headliner van Metalcon IV is Bodyfarm, de heren keren na hun succes op de 1e editie van Metalcon terug om hun nieuwe album “Battle Breed” te promoten. De mannen hebben sinds hun laatste optreden in Den Haag gespeeld in het buitenland en op Dynamo Metalfest. Na een line-up wisseling zijn de mannen sterker dan ooit en komen graag hun oldskool death metal ten hore brengen.

Rectal Smegma is eerder al te zien op festivals als Obescene Extreme, Neurotic Deathfest, Party San Open Air en meer. De band is het beste te omschrijven als een flinke bak herrie met een hoog humor gehalte. Op het moment zijn de mannen bezig met een nieuw album genaamd Gnork, die in maart uitgebracht zal worden.
Voor de black metal liefhebbers is er de symfonische blackmetalband Saille. De band heeft drie full length albums op hun naam staan. Verder heeft de band veel tourervaring opgedaan, waaronder op Bloodstock Open Air en Occultfest. Ze zijn er helemaal klaar voor om een duistere sfeer neer te zetten.

Bleeding Gods is een band met oudleden van Sinister, Deadcell en Houwitser. Deze heren brengen death metal van de bovenste plank. Korpse is een Slamming Brutal Death Metalband die ontstaan is in 2013. Deze redelijk jonge band heeft al een mooie lijst shows achter de rug, waaronder Neurotic Deathfest en maken er een gezellig maar bruut feestje van. Zij zullen hun aankomende album “Unethical” komen promoten. De rest van het evenement spelen Sisters of Suffocation, Facelifter, Hellbender en de Haagse bands Defazer en Warborn Waste.
Op de pre-party zal de band Martyr bekend van de metalstage van Schollenpop 2015, hun nieuwe album “You Are Next” laten horen en de avond samen met de bands Mourn, Skullsuit en het Haagse Mullet het podium delen.

Met een kaartje is er toegang tot beide dagen. Voor de mensen die alleen vrijdag willen komen is er entree aan de deur voor 5 euro. Kaarten kan je halen via de website van Musicon en aan de bar in Musicon. Musicon is gevestigd aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag. Info: 070-3686800
Metalcon wordt mede mogelijk gemaakt door: Muziekcafé Musicon, Bazart Presents, Monster Energy, Lords Of Metal, Million Thoughts en Tattoo shop Devil’s Art.

gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag
lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag