Animal Collective, Mica Levi, Battles en meer op Rewire 2016

Van 1 tot en met 3 april 2016 vindt de zesde editie van Rewire plaats. Het avontuurlijke muziekfestival in Den Haag kondigt vandaag de eerste lichting artiesten aan. Op het 3-daagse programma staan onder andere Animal Collective, Mica Levi & Stargaze present Under The Skin, Battles, Teho Teardo & Blixa Bargeld, Xiu Xiu plays Twin Peaks en Ben UFO. Weekend passepartouts zijn nu te koop via www.rewirefestival.nl.

Begin april zal Rewire weer een ruim aantal locaties overnemen in de Haagse binnenstad en net daarbuiten, waaronder de Electriciteitsfabriek, Paard van Troje en Lutherse Kerk. Het programma zal bestaan uit meerdere premieres en bijzondere projecten uit binnen- en buitenland. Naast de eerder genoemde artiesten zijn tevens aangekondigd: Lena Willikens, Amnesia Scanner, Pierre Alexandre Tremblay, In Code, Kara-Lis Coverdale, Beatrice Dillon en Poppy Ackroyd. Meer namen worden begin volgend jaar bekend gemaakt.

De experimentele popgroep Animal Collective uit Baltimore brengt in februari hun nieuwe album Painting With uit op Domino Records, waarvan de single FloriDada deze week verscheen. Het nieuwe album bevat bijdragen van onder meer John Cale en Colin Stetson. Hun muziek wordt vaak getypeerd als freak folk, zelf noemen ze het new psychedelica maar eigenlijk vallen ze moeilijk in een hokje te plaatsen. Op zaterdag 2 april staat Animal Collective in het Paard van Troje tijdens Rewire. Op dezelfde avond zal ook de Amerikaanse experimentele band Battles optreden. Afgelopen september brachten zij hun derde album La Di Da Di uit op Warp.

Op vrijdag 1 april zal de Britse componiste en muzikant Mica Levi (bekend van Micachu & The Shapes) in samenwerking met het Duitse ensemble Stargaze o.l.v. André de Ridder Rewire openen in de Electriciteitsfabriek met een live uitvoering van de soundtrack van cultfilm Under The Skin (2014). Mica Levi won een European Film Award voor haar compositie, tevens eindigde de soundtrack bij veel gezaghebbende media hoog in de jaarlijsten van 2014. De voorstelling is tot stand gekomen in opdracht van Rewire. Het is een Europese première en pas de tweede keer dat het stuk live wordt uitgevoerd.

Einstürzende Neubauten-frontman en voormalig gitarist van Nick Cave & The Bad Seeds’ Blixa Bargeld en de Italiaanse componist Teho Teardo presenteren met een lokaal strijkkwartet hun muzikale samenwerking, die begon met het prachtige album Still Smiling in 2013. Gevolgd door Spring in 2014, volgend jaar lente verschijnt hun nieuwe album.

Op zondag 3 april vormt de Electriciteitsfabriek het passende decor voor Xiu Xiu plays Twin Peaks. De Amerikaanse experimentele band presenteert hun interpretatie van de soundtrack van Twin Peaks, de legendarische televisieserie van David Lynch uit 1990. Deze bijzondere vertaling kwam tot stand in opdracht van Gallery of Modern Art in Australië. Begin 2016 verschijnt de interpretatie van Xiu Xiu op LP.

Programma Rewire 2016 tot nu toe:
Animal Collective
Mica Levi & Stargaze present Under The Skin
Battles
Teho Teardo & Blixa Bargeld
Xiu Xiu plays Twin Peaks
Ben UFO
Lena Willikens
Ash Koosha
Amnesia Scanner
Pierre Alexandre Tremblay
In Code [Wentink, Snoei, Hulskamp]
Kara-Lis Coverdale
Beatrice Dillon
Poppy Ackroyd

Meer informatie over het programma en kaartverkoop is te vinden via www.rewirefestival.nl

Rewire is een jaarlijks festival voor avontuurlijke muziek en wordt georganiseerd in Den Haag. Het festival presenteert een breed programma met de focus op hedendaagse elektronische muziek, neo-klassieke muziek, new jazz, experimentele pop, geluidskunst en multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Het programma bestaat uit speciale concerten, performances, een club programma, filmvertoningen, lezingen en workshops.

 

lekkerpinnen-groothandel-pinrollen-kassarollenetiketten
070online-nieuws-reportages-denhaag
gone-out-uitgaans-agenda-app-google-android-denhaag